Британската полиция разследва сведения на свидетел, който твърди, че е

...
Британската полиция разследва сведения на свидетел, който твърди, че е
Коментари Харесай

Британската полиция проверява свидетелски показания за избягал, обвинен в тероризъм

Британската полиция проверява сведения на очевидец, който твърди, че е видял Даниел Халиф - избягалият в сряда от лондонски затвор обвинен в тероризъм юноша. 

 

21-годишният Халиф, някогашен боец, е съумял да избяга от пандиза " Уондсуърт " откакто се прикрепил под камион, който доставя храни там. Свидетел в този момент твърди, че е видял беглеца покрай кръгово кръстовище в едноименния лондонски квартал, изпълзявайки под въпросния камион. 

Лондонската полиция към този момент предложи премия от 20 000 паунда за информация, която непосредствено ще докара до арестуването на Халиф. 

Младежът е упрекнат в шпионаж в интерес на вражеска страна, за която се допуска, че е Иран, както и в слагане на подправена бомба във военна база. Полицията го търси главно в Лондон, само че по принцип е оповестено общонационално търсене. Вчера даже се появиха известия, че евентуално той е напуснал страната, предава БНР.

Макар и от Отдела за битка с тероризма да считат, че Халиф не съставлява опасност за обществото, хората бяха предизвестени да заобикалят контакт с него и незабавно да се обадят на полицията. 

Работи се интензивно по версия, че бягството е било добре проведено, като младежът е бил подкрепят от други пандизчии и защитата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР