Британската полиция идентифицира предполагаемия извършител на експлозията в Ливърпул като

...
Британската полиция идентифицира предполагаемия извършител на експлозията в Ливърпул като
Коментари Харесай

Идентифициран е извършителят на взрива в Ливърпул

Британската полиция разпознава хипотетичния причинител на детонацията в Ливърпул като 32-годишния Емад ал Суилмин, предадоха международните организации. Властите дефинираха гърмежа, станал в такси, като терористичен акт.

Емад ал Суилмин дошъл във Англия като претендент за леговище преди няколко години и приел християнството през 2017 година Той е обвързван с двата адреса в Ливърпул, на които полицията предприе обиски. Според силите на реда обвиненият е живял на първия адрес от известно време, а неотдавна е наел и жилището на втория адрес. Там са открити значими детайли и е належащо да се извършат още изследвания. На този адрес е осъществена като защитна мярка и следена детонация.

Именно на булеварда, където е този адрес, обвиненият е взел такси и е изискал от водача да го откара до болница на 10 минути път с кола от това място. При детонацията пасажерът е умрял. Тя отекна в неделя сутринта, сега, в който цялата страна бе запазила минута безмълвие в памет на жертвите на войните. Взривът стана на неколкостотин метра от катедралата на Ливърпул, където стотици военни, ветерани и елементарни хора се бяха събрали на възпоменателна гала.

Във връзка с гърмежа бяха задържани четирима души на възраст сред 20 и 29 години. Впоследствие полицията заяви, че те са освободени. Засега към момента не са открити претекстовете за терористичния акт.

При нападението бе ранен водачът на таксито, който бе наименуван от английски политици " воин ", а съгласно английската преса дейностите му са помогнали да се избегне гибелта на други хора.

Таксиджията решил, че клиентът му наподобява съмнително, и го затворил в колата, преди да избяга. Последвала детонацията, умъртвила клиента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР