Британската опозиционна Лейбъристка партия възнамерява на 9 септември отново да

...
Британската опозиционна Лейбъристка партия възнамерява на 9 септември отново да
Коментари Харесай

Британските лейбъристи отново ще гласуват против предсрочни избори

Британската опозиционна Лейбъристка партия има намерение на 9 септември още веднъж да гласоподава срещу предлагането на премиера Борис Джонсън за производство на предварителни парламентарни избори през октомври. Това съобщи в изявление за Би Би Си външният министър в сянка на лейбъристите Емили Торнбъри.

" Ако гласуваме за избори, по-късно без значение какво предлага Борис Джонсън, той взема решение за коя дата да предложи на кралицата да насрочи избори. Като се има поради, че той се прояви като цялостен измамник, като човек, който сподели, че по-скоро ще почине, в сравнение с да допусне възпрепятстване на излизане от Европейския съюз (ЕС) без съглашение, нашият главен приоритет ще е да попречим на Брекзит без съглашение ", сподели Торнбъри. На въпрос значи ли това, че лейбъристите за повторно за няколко дни ще откажат да гласоподават за предварителни избори, тя отговори утвърдително.

Лейбъристката партия ще води договаряния с други опозиционни партии за разискване на дата за парламентарни избори, сподели Торнбъри, представена от Ройтерс.

Премиерът Борис Джонсън желае вотът да се състои на 15 октомври, две седмици преди датата на излизането на Англия от Европейски Съюз.

" Трябва да сме изцяло сигурни, че няма да се окажем в обстановка, в която изборите се употребяват за отклонение на вниманието, до момента в който държавното управление тихомълком ни изкарва от Европейски Съюз без съглашение ", съобщи Торнбъри.

Опозиционната Шотландска национална партия (ШНП) ще се съгласи на някаква дата за избори едвам когато бъде сигурна, че Англия няма да напусне Европейски Съюз без съглашение, съобщи водачът на парламентарната група на ШНП Иън Блакфорд в изявление за Би Би Си.

" Искам да смъква Борис Джонсън от премиерския пост, само че би трябвало да се уверим, че няма да напуснем Европейски Съюз без съглашение, това е първият приоритет ", сподели Блакфорд. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР