Британската министър-председателка Тереза Мей разглежда неофициалната среща на върха на

...
Британската министър-председателка Тереза Мей разглежда неофициалната среща на върха на
Коментари Харесай

Мей представя Бялата книга за Брекзит на лидерите от ЕС

Британската министър-председателка Тереза Мей преглежда неофициалната среща на върха на Европейския съюз на 20 септември като значим стадий от договарянията за Брекзит, който ще разреши на водачите от общността за първи път да обсъдят проекта й за овакантяване на Англия, съобщи неин представител, представен от Ройтерс и ТАСС.

" Министър-председателката сподели, че идната сряда ще пътува за Залцбург, с цел да взе участие в неофициалната среща на върха на Европейски Съюз, която ще бъде по едно и също време значим стадий в договарянията за Брекзит и опция за взаимоотношение с останалите членове на Европейски Съюз по общите провокации ", съобщи представителят на Мей.

" На нея водачите за първи път ще обсъдят дружно Бялата книга на английското държавно управление, съдържаща редица съществени и заслужаващи доверие оферти ", сподели той, имайки поради така наречен проект Чекърс.

През юли английското държавно управление разгласява Бяла книга, в която показа проект за връзките сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит. Редица членове на държавното управление, измежду които някогашният министър за Брекзит Дейвид Дейвис и някогашният външен министър Борис Джонсън подадоха оставка, определяйки документа като прекомерно огромна отстъпка към Брюксел, напомня Българска телеграфна агенция.

Според английския в. " Файненшъл таймс " на срещата в Залцбург водачите от Европейски Съюз може да изразят поддръжка за проекта на Мей - нещо, от което тя се нуждае в миг, когато във Англия предложенията й са подложени на рецензии, в това число от хора от нейната Консервативна партия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР