Британската министър-председателка Тереза Мей днес призова в авторски текст във

...
Британската министър-председателка Тереза Мей днес призова в авторски текст във
Коментари Харесай

Мей с призив към Корбин в името на „Брекзит“

Британската министър-председателка Тереза Мей през днешния ден прикани в авторски текст във в. " Мейл он съндей " водача на лейбъристите Джереми Корбин да загърбят разликите си и да се договорят за Брекзит, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

" На водача на опозицията споделям: Нека се вслушаме в това, което гласоподавателите ни споделиха на локалните избори и да оставим за миг разликите си настрани. Нека се договорим ", написа Мей в неделното печатно издание. В. " Съндей таймс " заяви, че консерваторите ще предложат нови отстъпки на лейбъристите, когато договарянията бъдат обновени във вторник. Те ще включват краткотраен митнически съюз с Европейския съюз, който може да продължи до парламентарните избори през юни 2022 година

" На този стадий лейбъристите могат да употребяват манифеста си, с цел да упорстват за по-мек Брлекзит, в случай че желаят, а нов закостенял министър-председател може да упорства за по-твърд Брекзит ", декларира източник, представен от вестника.

Лейбристите акцентират, че непрекъснат митнически съюз с Европейски Съюз е изискване за поддръжка на проектите на Мей за Брекзит, до момента в който консерваторите се опълчват на подобен съюз, тъй като би попречил на Великобрлитания да подписва търговскси контракти с други страни.

Какъвто и да е митнически съюз сигурно ще разтревожи множеството подкрепящи Брекзит членове на Консервативната партия, показва Ройтерс.

Вестник " Обзървър " заяви, че десетки депутати лейбъристи са писали до Корбин с гледище за втори референдум за Брекзит.

Ревностният покровител за Брекзит Найджъл Фараж написа в " Съндей телеграф ", че договорка сред консерватори и лейбъристи за Брекзит, включваща митнически съюз, ще бъде " коалиция...срещу народа ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР