Британската кралица Елизабет Втора е с влошено здраве. 96-годишната кралица

...
Британската кралица Елизабет Втора е с влошено здраве. 96-годишната кралица
Коментари Харесай

Принц Чарлз и останалите членове на кралското семейство са при Елизабет Втора заради влошеното й здраве

Британската кралица Елизабет Втора е с влошено здраве. 96-годишната кралица е под лекарско наблюдаване в лятната си резиденция - замъкът Балморал в Шотландия. Престолонаследникът принц Чарлз и останалите членове на кралското семейство също са при нея. От Бъкингамския замък анулираха плануваната за на следващия ден обичайната промяна на караула.

" След осъществен обзор тази заран, лекарите на кралицата показаха терзание за здравето на Нейно Величество и предложиха тя да остане под лекарско наблюдаване. " Това оповестиха от Бъкингамския замък в ранния следобяд. Въпреки уверението, че кралицата се усеща " добре ", самото издание на новината за влошеното здраве на английския монарх разсъни паника у поданиците ѝ. От юли 96-годишната Елизабет Втора е в лятната си резиденция - замъкът Балморал в Шотландия. Днес се очакваше да се включи в онлайн среща, само че е била посъветвана от лекарите си да си почива.

Във вторник кралицата назначи Лиз Тръс за собствен 15-и министър-председател. Новият водач на Консерваторите и отиващият си министър председател Борис Джонсън пътуваха до Балморал, откакто беше обявено, че Елизабет Втора няма да се върне до Бъкингамския замък в Лондон. Днес Тръс написа в Туитър:

" Мислите ми, както и на всички хора в Обединеното кралство са с Нейно Величество кралицата и фамилията ѝ ".

Членовете на английското кралско семейство неотложно отпътуваха за Шотландия, с цел да бъдат с Елизабет Втора. До нея са престолонаследникът принц Чарлз и синът му принц Уилям. Очаква се от Съединените щати да дойдат принц Хари и брачната половинка му Мегън. В лятната резиденция са и останалите три деца на кралицата - принцеса Ан и принцовете Едуард и Андрю. Пред двореца се събраха и десетки нейни жители, които й пожелават скорошно излекуване.

От края на предходната година Елизабет Втора от време на време има двигателни проблеми. На 95 години тя стартира и да се придвижва с бастун. Пред октомври 2021 прекара една нощ в болница, прекара и COVID-19.



СНИМКИ: БГНЕС

Тя е най-възрастният и най-дълго управлявалият жив монарх в света. Но възкачването ѝ на трона е изненадващо и обвързвано с поредност от събития, които могат да се дефинират само като " орис ". Чичо ѝ Едуард Осми абдикира, а татко й Джордж Шести става крал.

Елизабет е на 25, когато научава, че татко ѝ е умрял и тя е кралица на Англия. Новината ѝ оповестява нейният брачен партньор принц Филип - индивидът, който в идващите 7 десетилетия назовава собствен камък и опора. От този ден нататък тя посвещава живота си на една дума - работа.

През юни цялата страна отпразнува платинения празник на кралицата, а милиони ѝ отдадоха респект и самопризнание. Тогава тя излезе на балкона на Бъкингамския замък дружно със фамилията си.

За 70 години на трона кралица Елизабет Втора съумя да върне доверието на британците към короната. И даже изправена пред рецесии - фамилни - като развода и последвалата гибел на принцеса Даяна или такива, които раздрусаха целия Остров - като Брекзит, не изневери на стила си - да бъде постоянно сдържана и образец за сънародниците си в положителни и неприятни дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР