Британската избирателна комисия обяви в сряда официално разследване на това

...
Британската избирателна комисия обяви в сряда официално разследване на това
Коментари Харесай

Разследват как Борис Джонсън е платил пищна реконструкция на апартамента си

Британската изборна комисия разгласи в сряда публично следствие на това по какъв начин министър председателят Борис Джонсън е платил за обилна реорганизация на жилището си на „ Даунинг Стрийт ”, което съществено нажежава атмосферата към Джонсън.
" Сега сме удовлетворени, че има учредения да подозираме, че е допустимо да е осъществено закононарушение или закононарушения. Следователно ще продължим тази работа, с цел да установим дали казусът е подобен ", споделиха от институцията.
Избирателната комисия, която контролира финансирането на партиите и изборите, има пълномощията да изисква възобновяване на съмнителни дарения, налагане на санкции или в последна сметка да насочва следствията към полицията за наказателно гонене, написа БГНЕС.
 Борис Джонсън прикани британците да продължат да се борят с COVID-19 Борис Джонсън прикани британците да продължат да се борят с COVID-19
Премиерът Борис Джонсън предизвести хората да продължат да подхващат стъпки за " угнетяване на ковид ", след влизането в действие на н...
Джонсън е заседнал в словесна война с някогашния си асистент Доминик Къмингс поради политиката му за ковид предходната година и финансовите покупко-продажби.
Къмингс, стратегът зад акцията за овакантяване на Европейски Съюз от Англия през 2016 година, напусна „ Даунинг Стрийт ” през декември. Той написа в персоналния си блог в петък, че Джонсън се е опитал да употребява евентуално противозаконни дарения, с цел да обнови обществено финансираната си резиденция на „ Даунинг Стрийт ”, съгласно известията на цена до 200 000 английски лири (230 000 евро).
Джонсън, годеницата му Кари Саймъндс и бебето им живеят в жилище на „ Даунинг Стрийт ”11, което е по-просторно от това на номер 10.
Пресаташетата на Джонсън упорстват, че отвън годишните държавни надбавки и че средствата на Консервативната партия не са били употребявани.
Но те не съумяха да обяснят дали в началото са били употребявани партийни средства, на фона на известия, че богат донор е набрал подаяние от 58 000 английски лири, което не е било докладвано на изборната комисия, както се изисква от закона.
 Джонсън: Забраната за експорт на ваксини може да нанесе „ основни вреди “ Джонсън: Забраната за експорт на ваксини може да нанесе „ основни вреди “
Борис Джонсън предизвести Европейски Съюз, че възбраната за износа на ваксини може да нанесе „ основни вреди “, откакто Европейската ко...
" От края на март контактуваме с Консервативната партия и направихме оценка на информацията, която ни предоставиха ", сподели представител на Избирателна комисия. „ Разследването ще дефинира дали транзакции, свързани с работата на „ Даунинг Стрийт ” 11, попадат в режима, контролиран от Комисията, и дали такова финансиране е било регистрирано при нужда. “ Опозиционните партии се възползваха от преустройството на жилището, с цел да обвинят премиера, че бързо и елементарно харчи пари на данъкоплатците по време на пандемията, когато държавното управление раздава доста контракти с дребен или никакъв контрол.
откакто тази седмица се появи, че Джонсън предходната година, до момента в който пандемията към момента бушува във Англия, инструктирал висши държавни чиновници да потърсят основаването на благотворителна организация за поддържане на комплекса на „ Даунинг Стрийт ”.
А в сряда втора опозиционна партия изиска оставката му, в случай че се удостовери изнесеното в пресата обвиняване против него. В заглавие на първа страница в понеделник вестник „ Дейли Мейл ” оповестява, че Джонсън е споделил, че по-скоро ще види " трупове, насъбрани с хиляди ", в сравнение с да наложи трета коронавирусна блокировка.
В последна сметка Джонсън подреди нов кръг от ограничавания през януари и той отхвърля да е направил забележката.
Но Би Би Си и други медии цитират източници, потвърждаващи, че той го е направил, а главната опозиционна Лейбъристка партия упреква Джонсън в неистина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР