Британската финтех компания Revolut стъпи в България официално през април

...
Британската финтех компания Revolut стъпи в България официално през април
Коментари Харесай

Revolut и историята на успеха

Британската финтех компания Revolut стъпи в България публично през април 2019 година Оттогава финансовото приложение се радва на все по-голяма известност у нас и към края на септември отбелязва близо 300% растеж на потребителите на тримесечна база...

Именно по тази причина е редно да разгледаме от чисто потребителска позиция какво прави компанията толкоз харесвана.

Силна безвъзмездна версия и още по-добра платена

Revolut разрешава основаването на акаунт за към минута. Всичко, от което се нуждаем, е телефон и персонална карта. Не е нужна никаква хартия, нито посещаване на офис. Веднага получаваме сметка, надлежно IBAN. Revolut предлага безвъзмездни интернационалните парични преводи в 25 валути, употребявайки действителния валутен курс, тъй че спестяваме пари за всяка транзакция.

Може да разплащаме в чужбина без такса в над 150 валути с безконтактна MasterCard или Visa. Според Revolut клиентите могат да спестят до 8% при всяко заплащане с карта, когато пътуваме в чужбина. За разлика от използването на банкомат, където се заплаща съответната такса.

Премиум (платената) версия на Revolut предлага спомагателни преимущества, като световна застрахователна лавица за пътешестване, повишен предел за гратис изтегляне от банкомат, безвъзмездна доставка на карти и денонощна поддръжка, сравнима с пакетите на обичайните банки в континентална Европа.

Ежедневна помощ

Revolut не е просто услуга, която използваме единствено когато пътуваме. Екипът на компанията прибавя нови функционалности, които оказват помощ на клиентите им в ежедневния им финансов живот. Приложението предлага разбори с разбивки на търговци, категории и страни. Revolut започва моментални вести за разноски и бюджетиране, въвеждайки вкара функционалност, наречена "Сейфове ", която закръгля вашите транзакции и заделя дребни суми пари във виртуални спестовни сметки.

Освен това можете да разделяте сметки с други консуматори на Revolut за секунди или да правите безпроблемни заплащания от консуматор към консуматор единствено с два клика.

В изгода на потребителите

Както споменахме Revolut е супер елементарен и комфортен за потребление. Потребителското преживяване стартира с бърза регистрация на борда, а скоростта на интервенции се придвижва в цялото приложение.

Например, след основаването на акаунта си можете да поръчате разплащателна карта, която да бъде доставена непосредствено до дома ви след няколко дни - авансово задействана.

Revolut ви разрешава да управлявате всички свои физически и виртуални карти в безвредна среда. Можете да блокирате и разблокирате с едно допиране, можете неотложно да видите своя ПИН и да правите безконтактни заплащания, изтегляне от банкомати и онлайн транзакции. Както и да получавате лични известия.

Криптовалути и обезпечаване

Revolut към този момент не е единствено в пътешестване или осъществяване на безпроблемни заплащания. Той разшири своите функционалности до нови продуктови линии като застраховки при пътувания и търговия с криптовалути. Можете да застраховате себе си и придружителя си за пътешестване с няколко кликвания. Revolut наблюдава вашето местонахождение и задейства застраховка за пътешестване единствено когато сте в чужбина.

Revolut към този момент разгласи, че развива своята функционалност "Богатство ", която ще разреши на потребителите да влагат в акции на английски и американски компании, както и в борсово търгувани фондове.

Подпомагане на бизнеса

Още през 2018 година компанията регистрира, че над 20 000 предприятия употребяват приложението. Апликацията подкрепя трансграничните компании, които постоянно вършат валутни преводи. Също по този начин работодателите може да издадат карти на своите чиновници и да ги ръководят през приложението, което в различен случай се явява като компликация. Можете да проследявате неотложно бизнес разноските на целия си екип, да задавате предели на разноските за всеки чиновник и елементарно да блокирате картите, в случай че са изгубени.

Получаваме ли същите услуги от банките

Приложения като Instagram, Uber, Netflix дават извънредно потребителско усещане. Те трансформираха разпоредбите на играта и към този момент потребителите не са подготвени да задоволят с нещо по-лошо. Това важи и за финансовите услуги.

За страдание доста от настоящите банки към момента не схващат това и макар че на хартия дават „ същия артикул “, кати съперници им от финтех промишлеността, опитът на клиентите в потреблението на продукта е радикално друг от този на сполучливите оферти като Revolut и необанките.

В доста случаи банкерите не са наясно с тази нова вълна на конкуренция, камо ли да имат на практика опит в потреблението им.

Финтех приложението Revolut ще стартира да издава своите карти в Съединени американски щати до края на годината, като за това ще си спомага с единия от водачите при разплащанията Mastercard. Новината идва близо месец след тази за новата световна договорка на Revolut с Visa, съгласно която мобилното приложение се ангажира да издава най-вече карти с този бранд в границите на световната си агресия. Британският финтех разгласи наскоро, че стъпва на 24 нови пазара, измежду които Австралия, Бразилия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Сингапур и Съединени американски щати.​
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР