Британската актриса Оливия Колман спечели Оскар за най-добра актриса в

...
Британската актриса Оливия Колман спечели Оскар за най-добра актриса в
Коментари Харесай

Оливия Колман спечели Оскар за най-добра актриса

Британската актриса Оливия Колман завоюва Оскар за най-хубава актриса в основна роля за превъплъщението ѝ в персонажа на кралица Анна във кино лентата " Фаворитката ", съобщи Ройтерс.

За същата роля Колман получи БАФТА за най-хубава актриса в основна роля и Златен глобус за най-хубава актриса в комедия/мюзикъл. Конкурентки за Оскара ѝ бяха дебютантката Ялица Апарисио за ролята на прислужницата Клео от " Рома ", Глен Клоуз за ролята на Джоан Касълман , брачната половинка на Нобелов лауреат за литература, която в реалност е същинският основател на неговите романи, във кино лентата по романа на Мег Уолицър " Съпругата ", Лейди Гага за ролята си на изгряваща звезда в " Роди се звезда " и Мелиса Маккарти за ролята ѝ на неуспялата писателка и биографка Лий Израел, станала известна с подправени писма на писатели, поради което е наказана във кино лентата " Можете ли да ми простите? "

Присъждането на оценката на Колман затвърди прецедента за Глен Клоуз . Тя има седем номинации за Оскар и нито една премия до момента. За ролята си на Джоан Касълман тя получи премията на Гилдията на американските артисти , премия Златен глобус за най-хубава основна женска роля в драма и премията Изборът на критиците, която раздели с Лейди Гага
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР