Британска парламентарна комисия поиска от шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг

...
Британска парламентарна комисия поиска от шефа на Фейсбук Марк Зукърбърг
Коментари Харесай

Лондон поиска от Фейсбук информация за платени активности от акаунти, свързани с Русия


Британска парламентарна комисия изиска от шефа на Facebook Марк Зукърбърг информация за всевъзможни платени действия от свързани с Русия сметки в обществената мрежа в интервала на референдума през 2016 година за Брекзит и парламентарните избори през 2017 година, съобщи Ройтерс.

Искането бе отправено от ръководителя на Комисията за цифровата политика, медиите и спорта, която събира доказателства по отношение на следствие на подправените вести.

" Част от това следствие ще се концентрира върху ролята на задграничните играчи, злоупотребяващи с платформи като вашата, с цел да се намесват в политическите разисквания в други страни ", съобщи ръководителят на комисията Деймиън Колинс в писмото до Зукърбърг.

Той изиска Facebook да даде образци за всички реклами, купени от свързани с Русия сметки, всички страници, основани от свързани с Русия сметки, информация за таргетирането на сходни реклами и страници и за това какъв брой пъти са били гледани.

" Смятам, че желаната от мен информация е в сходство с това, което към този момент е предоставено от Facebook на няколко комисии на Сената на Съединени американски щати, в това число комисията по разузнаване на Сената, по отношение на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година ", съобщи Колинс в писмото.

Разследването на английската парламентарна комисия има за цел да хвърли светлина върху въпроси като въздействието на подправените вести върху публичното схващане за света и отговора на обичайна публицистика, отговорностите на обществените медийни платформи и по какъв начин хората могат да бъдат подготвени да правят оценка източниците на вести.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР