Британсикят премиер Борис Джонсън, чиято страна е председател на Г-7,

...
Британсикят премиер Борис Джонсън, чиято страна е председател на Г-7,
Коментари Харесай

След Г-7: Великобритания ще евакуира хора от Афганистан до последно

Британсикят министър председател Борис Джонсън, чиято страна е ръководител на Г-7, съобщи след срещата, отдадена на Афганистан, че Англия ще продължава да изтегля хора от Афганистан „ до последния вероятен миг “, само че признавайки, че не могъл да повлияе на решението на американсияк президенвт Джо Байдън.

След като стана ясно, че американският президент Джо Байдън не счита да трансформира датата 31 август като краен период за изтеглянето на войските от Афганистан и мнението на талибаните, че това е контрактуваната дата и тя би трябвало да остане в действие, във Англия публицистите към този момент приказват за неуспех на Запада  ина Борис Джонсън, че не е съумял да убеди американците да удължат оставането си в страната в името на сполучливото привършване на всеобщата евакуация.

Джонсън обаче съобщи, че британците ще продължат да изтеглят хора от летището в Кабул и че страните от Г-7 поемат ангажимент за справяне с възможна филантропична рецесия в Афганистан.

Британският министър председател уточни, че Англия е евакуирала до момента 9 000 души от Кабул с 57 полета. „ Ще правим полети до последния вероятен миг “, сподели Джонсън, само че добави, че ситуацията на летището става все по-лошо.

Г-7 обаче продължава да упорства на главното си изискване, което е талибаните да разрешат безвреден достъп до летището на всички тези, които желаят да изоставен Афганистан след 31 август, по думите на Джонсън. Британският министър председател добави, че Г-7 има контрактувана „ пътна карта “ за бъдещи задължения с талибаните след тази дата.
На талибаните ще се търси отговорност за спазването на човешки права и предотвратяването на терористични закани в Афганистан. Това гласи заключението на изключителна среща на Г-7 за обстановката в страната.

По-голямата от личния състав на Европейски Съюз в Афганистан, в това число афганистански жители, са били евакуирани от летището в Кабул, сподели председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Морално обвързване на водачите на Г-7 е да оказват помощ на афганистанския народ след завръщането на власт на талибаните. Ситуацията е покруса за афганистанците и огромно проваляне за интернационалната общественост, подчертаФон дер Лайен.

По въпроса за имиграцията тя сподели, че дамите, изключително образованите дами и девойки, публицисти, филантропични чиновници, учители, съдии и юристи, ще имат преимущество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР