Британката Сали Джоунс (по прякор "Бялата вдовица"), сражавала се в

...
Британката Сали Джоунс (по прякор "Бялата вдовица"), сражавала се в
Коментари Харесай

Британска гражданка, член на "Ислямска държава", бе убита в Сирия днес


Британката Сали Джоунс (по прякор "Бялата вдовица"), сражавала се в редиците на терористичната формация "Ислямска държава", бе убита през днешния ден от американски дронове в град Ракка, Сирия. Това заяви в четвъртък вестник "Таймс", базирайки се на свои източници от английското държавно управление.

"Предположението, че Сали Джоунс и синът й са мъртви, по всяка възможност е вярно", твърди един от информаторите на медията, като прецизира, че тя е била уцелена от безпилотен аероплан на американската войска, до момента в който се е опитвала да избяга с 12-годишния си наследник от обсадата в сирийския град.

Правителствен източник на "Сън" също удостовери тази информация и разгласи, че новината е "приятно облекчение".

БГНЕС напомня, че историята на "Бялата вдовица" бе за първи път публикувана от арабския вестник "Ал Хаят" през юли тази година. Според медията 45-годишната английска гражданка и майка на две деца се е развела с първия си мъж поради двойно по-млад от нея мохамеданин, пребиваващ в Бирмингам. След като е приела исляма, тя се е преместила в Сирия и се е трансформирала в помощница на своя мъж, който съгласно данните е Джунейд Хусеийн - един от най-висшестоящите вербовчици на групировката, който е взел участие за подготовката на минимум 12 атентата в Европа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР