Британец улови 30-килограмова златна рибка. Рибарят от Уорчестършир Анди Хакет

...
Британец улови 30-килограмова златна рибка. Рибарят от Уорчестършир Анди Хакет
Коментари Харесай

Британец улови златна рибка с наднормено тегло

Британец улови 30-килограмова златна рибка. Рибарят от Уорчестършир Анди Хакет уловил оранжевия звяр по време на пътешестване до Франция в район, заслужен да вдигне тост за подобен триумф - Шампан, заяви BBC.

Гигантът, прочут като Морковът, се е появил в езерата Блууотър преди 20 години и от този момент се оказва неосезаем.

Но се появяват господин Хакет и неговата въдица. След 25-минутна борба всичко завърши за гигантската златна рибка, която за мнозина била локална легента като белият кит.

" Ще ти би трябвало по-голяма купа " - беше първата мисъл на всички, бързо последвана от въпроса дали има задоволително огромни везни, с цел да претеглят люспестия Морков.

Претеглянето беше сполучливо и се оказа, че златната хубавица тежи съвсем 30 кг.

И въпреки всичко нямаше потребност от планина от картофи за гарнитура на неповторимия улов - Морковът беше пуснат назад, с цел да остави на различен рибар шанса да преживее ловна приказка.

Златните рибки, които нормално се отглеждат като домашни любимци, не доближават повече от няколко сантиметра дължина, само че те са част от фамилията на шараните, които могат да доближат впечатляващи размери, а цветните кои от време на време носят дребни облаги на феновете.

Хакет чува за специфичната порода по време на едно от многочислените си пътувания във Франция и споделя, че въпреки Морковът да е бил постоянно виждан поради поразителния си цвят, е било по-трудно да бъде уловен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР