Брилянтно музициране, прекрасен концерт в препълнената зала на величествената Американска

...
Брилянтно музициране, прекрасен концерт в препълнената зала на величествената Американска
Коментари Харесай

„Младите звезди на България“ с фурор в Париж


Брилянтно музициране, прелестен концерт в препълнената зала на величествената Американска черква в Париж, в която 400 индивида дефинираха като същински успех Новогодишния концерт „ Mладите звезди на България “, който се състоя на 7 януари 2023 г в сърцето на Париж. Това са единствено дребна част от отзивите за събитието, проведено от Асоциацията за културен продан „ Art gallery Constantin “ на доктор Елена Радева – Николова и нейния брачен партньор доктор Константин Николов – семейство български лекари, практикуващи във Франция от повече от 20 години, които редом с това работят за културния продан сред страните в Европа и асоцияция Artavenir, представлявано от Йорданка Костадинова.

В „ Mладите звезди на България “ участваха: Никол Самарева – арфа, Николай Маринов – пиано, Биляна Динкова – пиано, Ренцо Ставрев – цигулка, Кристияна Стоянова – китара, Мартин Николов – китара. Водеща бе актрисата Анна Танчева. Програмата включваше творби на Бах, Шопен, Дебюси, Рахманинов, Родриго, Турина, Дюплеси. Концертът бе отдаден на светлите Новогодишни празници, Йордановден, Ивановден, както и на френския Epiphanie.

Сред формалните посетители бяха краткотрайно ръководещият посолството на Република България в Париж господин Асен Кръстев и брачната половинка му, Ралица Базайтова- основен специалист в дирекция „ Сценични изкуства и художествено обучение “ на Министерство на културата,  Камелия Трибулен-Конакчиева – шеф и съосновател на българското учебно заведение „ Кирил и Методий “ в Париж и учители, родителите на Никол Самарева и родителите на Ренцо Ставрев, както и българският духовник Иван Карагеоргиев със фамилията си.

Американската черква в Париж е първата американска черква, основана отвън Съединените щати. Създадена е през 1814 година,  сегашната постройка се намира на 65, Quai d’Orsay, в 7-ми регион. Построена е през 1931г. и се намира покрай българското посолство. Тя се отличава с величествена архитектура и разполага с прелестни пиана. Това е третия концерт, който Асоциацията за културен продан „ Art gallery Constantin “ провежда на това извънредно въздействащо място.

„ Младите звезди на България! Стоят на високо – светят на надалеч! Никол Самарева, Мартин Николов, Кристияна Стоянова, Биляна Динкова, Ренцо Ставрев, Николай Маринов – брилянтни просто! Разплакаха ме! А същинските педагози тръпнат от неспокойствие и горделивост от триумфите на учениците си. Не единствено. Те живеят посредством тях, и в тях десетилетия и епохи, а връзката сред учителя и ученика е свещена и мощна, ентусиазъм и ярък образец за доста животи и за доста души. За всички, които стоят гордо зад тила на учениците си и не скъпят време и сили за тях, и за всички, които “трептяха ” на телефона и на хиляди километри през вчерашния ден – ПОКЛОН! Г-жа Кохи Андонян, проф. Борислава Танева, проф. Стела Митева -Динкова, госпожа Нели Попова – Коева, госпожа Светлана Косева и още, и още.. “, написа след концерта думи на признателност доктор Елена Радева – Николова.

„ Приемам всички тъкмо изречени думи и прелестни пожелания с дълбока признателност! Не са доста хората, които отделят от себе си – времето, силата, средствата в името на децата и техния гений, в името на това да служат на изкуството по безвъзмезден метод. Вие – Елена Радева-Николова и Йорданка Костадинова сте велики, тъй като освен дарявате, само че и извисявате тези деца, променяте тяхната визия за света и за това към какво би трябвало да се стремят или с други думи променяте техния живот по най-красивия метод! Да ви се връщат несметно всички добрини! Бъдете здрави и продължавайте напред! “, написа в отговор проф. доктор Стела Митева-Динкова.

Припомняме, че трима от участниците в концерта „ Mладите звезди на България “ – Николай Маринов, Биляна Динкова и Ренцо Ставрев са пловдивчани. Пловдив е родното място и на уредниците от Асоциацията за културен продан „ Art gallery Constantin “ – доктор Елена Радева – Николова и нейния брачен партньор доктор Константин Николов, както и на водещата – живеещата във Франция актриса Анна Танчева.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР