Бригаден генерал Стефан Янев, лидер на ПП Български възход“, в

...
Бригаден генерал Стефан Янев, лидер на ПП Български възход“, в
Коментари Харесай

Стефан Янев: С Русия да не влошаваме отношения, ще възродим морала 

Бригаден военачалник Стефан Янев, водач на Политическа партия „ Български напредък “, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 2-ри юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Има ли устои България кой ще ни ги даде?

„ Г-н Янев, дано да не Ви звучи хлапашки тематиката „ Генералите – сигурност за родината! “. Вие, има ли устои в България? Кой може да ни ги даде? “, попита Беновска. Стефан Янев отговори: „ Устоите на България би трябвало да ги търсим във възпитанието, в морала, в етиката и нравствеността, която се построява в личностите, която се построява през годините, от ранна възраст! Като стартираме през фамилията, минем през учебното заведение и публичната среда, в която се развива даден човек! В кого я има тази нужна амалгама от добродетелност, морал, нравственос и чувство за общото, за груповото е един прекрасен въпрос, отговорите допускам ще ги търсим дружно! “.

Готов ли е да бъде отпред на страната?

„ Вие учредихте преди към две седмици партията „ Български напредък “, дано да забележим късия въпрос, който аз Ви зададох и смелият отговор, който Вие си позволихте да ми дадете! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинга след учредяването на Политическа партия „ Български напредък “ от 19-ти юни 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Стефан Янев, ръководител на Политическа партия „ Български напредък “, дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция след учредяването на партията на 19-ти юни 2022 година, излъчена непосредствено в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Може ли, господин Янев още един въпрос, позволете! Започнахте по-рано!

Стефан Янев: Съжалявам, имаме работа!

Илиана Беновска: Не спазвате регламента, пуснахте ни по-рано!

Стефан Янев: Извинявайте, извинявайте! За госпожа Беновска особено!

Илиана Беновска: Здравейте!

Стефан Янев: Здравейте, чувам Ви!

Илиана Беновска: Готов ли сте да бъдете най-хубавия министър-председател за последните 30 години? Поемате ли този ангажимент?

Стефан Янев: Ако тази оценка зависи от мен, не бих се посвенил да я давам аз! Но дано хората …

Илиана Беновска: Не, подготвен ли сте Вие, като персона?

Стефан Янев: Аз като персона съм подготвен!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Уважаеми господин Янев, подготвен ли сте в действителност да бъдете отпред на страната и освен празни обещания да се сипят? “. Стефан Янев отговори, че персонално той е подготвен и в огромна степен е потвърдил, че може да прави нещата в полза на страната, да води уравновесена политика, която зачита ползите както на необятните публични пластове, по този начин и на другите браншови организации, на бизнеса, на синдикатите. Да се търсят тези решения, които са положителни за всички български жители. „ Дали съм подготвен и дали бих могъл да бъда отпред на страната са разнообразни неща, тъй като е въпрос и на политическо балансиране и обстановка и в следствие евентуално на едни избори, когато, откакто към този момент ние формираме нова партия, евентуално ще участваме на всички вероятни избори, тъй че отговорът на тези въпроси лежи в бъдещето! “, добави Янев.

„ Но бъдещето като че ли е доста близко, не се знае дали ще има нов кабинет отпред с Политическа партия, не се знае дали въобще ще има постоянен кабинет. Вие бяхте задоволително време, и като министър-председател, бяхте и министър при започване на кабинета на Кирил Петков, тъй че знаете, че би трябвало да се гледа най-малко ход напред! “, продължи Беновска. Янев се съгласи и добави, че е добре даже да се гледа няколко хода напред. Той продължи, че сме очевидци на едно интензивно политическо говорене, сюжетите се сменят един след различен и се застъпват и някак си губим фокуса върху главните неща. „ Намираме се във въртоп от събития и сте права, че би трябвало да се гледа не един, а няколко хода напред, тъй като публичните връзки, метода на образуване на действителната политика, управническите решения рефлектират върху живота на всеки един български жител. И е доста значимо от тази позиция да има предсказуемост за хората, да бъдат задоволително осведомени, да знаят какво ги чака. В момента следим други процеси, сюжетните линии, сменяйки се толкоз постоянно, е мъчно човек да се концентрира върху значимите тези за деня! “, съобщи Янев.

Изгонването на съветски дипломати и чиновници в посолството и консулствата.

„ Аз припомних, че последната Ви битност беше като министър на защитата в кабинета на Кирил Петков и го напуснахте заради разлики във вашите геополитически, човешки и стратегически за България позиции във връзка с Русия и трактовката на това какво се случва в Украйна! Това стана тъкмо преди рождения Ви ден. Ще Ви пусна какво попитах Кирил Петков, откакто той заприказва за пръв път в първо лице, само число и сподели – за не мога да разреша мой министър, визирайки Вас, ген. Стефан Янев, да има разнообразни от моите възгледи! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинг на Кирил Петков от 28 февруари 2022 година

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н министър председател, „ Беновска пита – Радио К2 “! Във връзка с това, че през днешния ден за пръв път заговорихте в първо лице – казахте „ мой министър “ във връзка министъра на защитата Стефан Янев – може ли, тогава, да изясните пред България какви са персоналните Ви възгледи за Национална сигурност, Национален интерес и Национален суверенитет – предвид на това, което се разиграва сега в Украйна сред Путин – Съединени американски щати и Европа?

Кирил Петков: Националният интерес е един и това е, когато виждаме неправда, когато виждаме несправедливост – в тази ситуация имаме два славянски народа, единията нападна другия без причина – ние не можем, просто, да наведем глава!

Идеята, че България, просто, би трябвало е „ по-ниска от тревата “ и „ наведена глава сабя не я сече “ не е националния интерес! Националният интерес е: България да има ясна позиция! Когато сме сигурни, че нечия страна – без значение, дали, е велика мощ или не, прави нещо погрешно – тя би трябвало да може да отговори с явен глас!

Безпрецедентно е и нашето общо решение на равнище Европейски Съюз: че единствено дружно, в един глас, можем да имаме чуваемост от Руската федерация! Ето за какво, аз съм доста благополучен, че българското държавно управление не утихна, не се снижи, не беше безмълвния сътрудник, а декларирахме ясно, с ясна позиция това, което сега е безспорна несправедливост!

Аз заявих, нееднократно, че от двете страни това, което виждам – това са бойци на по 18 години сега в студа, стрелят се един различен и не знаят за какво!

Защото, един деспот в Москва е взел едни неверни решения. Тук изобщо не става дума за Русия, като за съветски народ. Аз имам доста другари, които са сега в Москва и се чудят какво се случва.

Тук става въпрос за един деспот, който взе ужасяващи решения – няколко хиляди индивида са умрели от двете страни, доста хора се крият по мазетата!

Българското малцинство в Украйна сега е застрашено и с наслада мога да кажа, че тези 190 българи, които нощес прекараха в мазето на посолството, част от тях, сега са в по-голяма сигурност, макар че не са в цялостна сигурност, до момента в който не ги изкараме отвън границите на Украйна!

Илиана Беновска: Не отговорихте: В персонално качество какви са Вашите възгледи, преразказахте всякакви обстоятелства!

Кирил Петков: Моите възгледи са: Никой, оттук-нататък, не може да споделя какво би трябвало да се прави по отношение на България!

Никой не може да ни чертае на някаква „ салфетка “!

Никой не може да ни приказва за сфери на въздействие!

Ние сме самостоятелна страна и можем да определим какво и по какъв начин да дефинираме ориста на България!

Ние сме в Европейски Съюз и се веселя, че имаме свободата да приказваме в един глас с всички европейски страни в този миг!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Уважаеми ген. Янев, какво мислите от днешна позиция с изгонването, екстрадицията на 70 по този начин наречени съветски дипломати, които се оказаха не 70, а доста по-малко, сред които се оказаха готвача, водача, счетоводителя на дипломат Митрофанова? И нейното заявление от през вчерашния ден, че евентуално може да се закрие посолството на Русия в България, което реципрочно ще значи, че би трябвало да закрием и българското посолство? Кажете почтено, в България има доста русофили! “. Янев отговори: „ Нека оставим русофилите настрани, аз постоянно съм считал, че в България би трябвало да сплотяваме и да се чуват гласовете на българофилите. Но целия този сюжет с по този начин нареченото изпъждане на 70 съветски дипломати, който е невиждан минимум в няколко аспекта. Сама споменахте, че беше оповестено за 70 съветски дипломати, само че след това се оказа, че не са всички дипломати. След това се оказа, че като общество получаваме разностранни мотивационни хрумвания за какво и по какъв начин се е стигнало до това, каква е била процедурата. В тази обстановка, когато е неразбираемо кой какви решения взима и какво споделя по този проблем е разумно да има закрито чуване в Народното събрание. Такова съвещание се случи, самият факт, че не е отворено за аудитория, доста неща от това какво се е говорило не стават притежание на обществеността, само че в последна сметка фактът е един, че Народното събрание групово поддържа това решение! Или в случай че е въпрос на търсене на някакви персонална отговорност кой какво и по какъв начин е взимал незряло решение, в тази ситуация Народното събрание с групово решение пое този ангажимент, т.е. всички партии, показани там, поддържат това решение! Не е значима технологията кой по кое време и по какъв начин ще си отпътува и по какъв начин ще се случат тези неща, само че последствията са значими. Защото подобен вид огромно затваряне активността на представители на непозната страна, в тази ситуация съветско посолство и консулства, т.е. дипломатическите представителства на РФ в България, това може да значи няколко неща. Както към този момент знаем анонса на дипломат Митрофанова, тя ще пледира за спиране на активност в България, т.е. посолството няма да бъде функционално, ще прекрати активността си. Дали такива решения ще вземе съветската страна следва да забележим! “.

Беновска добави: „ Само да припомня, че представителят на Кремъл Песков съобщи през вчерашния ден, че неотложно ще бъде прегледано това предложение на дипломат Митрофанова и в случай че би трябвало ще бъде осведомен и президента Путин, тъй че тематиката е в развиване! “. Стефан Янев отговори, че не вижда положителен сюжет за това развиване. То върви в отрицателен сюжет. Той съобщи: „ Дали ще бъде затворено съветското посолство, дали ще бъдем принудени да затворим българското посолство в Москва, дали ще се стигне до заледяване на дипломатическите връзки до степен на нефункционалност и мощно усложнение на всеки един български или съветски жител, който се нуждае от дипломатически, консулски или други услуги следва да забележим! Моят мироглед е, че в дипломацията би трябвало да има прагматизъм от позиция на това какви връзки желаеме да развиваме с всяка една от страните в света! В последна сметка дипломацията е по тази причина, да се поддържат връзки, без значение от конюнктурните положения, без значение от обстановките сега! Защото дълготрайните връзки, в това число в стопанската система, културата, даже на битово равнище, в случай че щете, са значими и би трябвало да се държи вратата на дипломацията отворена! “.

„ Помните ли какво сподели експрезидента на Съединени американски щати Тръмп, ще го изтъквам малко по памет – би трябвало да си доста малоумен, с цел да си влошиш връзките с Русия “! “, продължи Беновска. Янев съобщи, че е склонен с някогашния президент на Съединени американски щати. Той продължи: „ Слушах фрагмента с някогашния министър председател Петков, пробвайки се да изясни какъв е националния интерес, той изнесе лекция по разнообразни тематики, само че нищо общо с националния интерес! И разсъждения от позиция на разнообразни страсти, какви хора по какъв начин се крият по мазетата в обстановка на война. В обстановка на война е тежко за всички и по тази причина аз поздравявам това, че по-голямата част от българското общество е пацифистки настроено, миролюбиво настроено и не обича войната! Но в последна сметка войната е едно от явленията, което се случва в този свят и ние би трябвало да бъдем готови да разбираме първо за какво и по какъв начин се случват нещата и да сме наясно какво следва след войната и каква е ролята на дипломацията след войната! В момента ние утежняваме дипломатическите си връзки с Русия, само че войната ще свърши, дали след месец или след година, само че тя ще свърши. И след войната въз основата на дипломацията ще има едно пренареждане и в стопански проект, и в политически проект и е доста значимо ние къде и по какъв начин ще бъдем позиционирани! “.

Асен Василев.

„ Да Ви довърша груповия облик на актуалните ръководещи с една щриха от портрета на възможния предстоящ министър-председател Асен Василев и след това ще продължим! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Асен Василев от 2-ри юли 2021 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

И се сетих каква САМОжертва ми призна сълидерът на „ Промяната “ Асен Василев на рождения ден на майка си, 2 юли 21-ва:

Асен Василев: Между другото, знам, че няма да се излъчи през днешния ден, само че през днешния ден е 2-ри юли и майка ми има рожден ден! Искам да я поздравя от Вашето предаване, в случай че може!

Илиана Беновска: Пратете ѝ сърчице, целувка!

Асен Василев: Абсолютно!

Илиана Беновска: Обърнете се, кажете ѝ две-три думи!

Асен Василев: Честит рожден ден! И доста благодаря за моралните устои, които са заложени от майка ми!

Илиана Беновска: Майка Ви несъмнено е изиграла огромна роля в живота Ви! А имате ли жена до себе си?

Асен Василев: Не!

Илиана Беновска: Защото?

Асен Василев: Защото, в случай че имах жена, несъмнено нямаше в този момент да вляза в Министерството на финансите по този метод, по който влизам. Но по-далечната и по-дългата история е, че съм имал няколко дами до себе си, само че сега нямам!

Илиана Беновска: Какво е любовта за Вас? Нека да не я разбираме безусловно сред мъж и жена!

Асен Василев: Не, за мен е сред мъж и жена!

Илиана Беновска: Човек може да обича детето си …

Асен Василев: Нямам деца, за жалост, тъй че за това не мога да приказвам. Любовта е момента, в който сваляш всички маски и се доверяваш изцяло на индивида до теб!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Е, ген. Янев, виждате, че Асен Василев, в случай че е трябвало да има жена е нямало да влезе в политиката, във властта! “. Янев отговори: „ Ако му дадете опция да развие тази тематика, той евентуално ще излезе от директния отговор, тъй като коства ми се, че беше случайно питането и отговори бързо и импровизирано! Не виждам връзката сред имане и нямане на жена и влизането в политиката, тъй като в последна сметка, в случай че човек има дали другар до себе си или жена, с която има семейство и споделя доста неща – в противен случай, това е поддръжка, а не някакво затруднение! Защото прозвуча като – в случай че имах жена, нямаше да съм в политиката, само че не желая да разясня, тъй като не разбрах тъкмо и подтекста! “.

От какво се лишава, посвещавайки се на политиката?

„ Ние няма да се занимаваме със скрития подтекст на нещата, те сами ще си излязат, нали знаете, по Евангелие съгласно Лука – „ Всичко скрито става очевидно! “. Но по този мотив, тъй като доскоро казахте, че Кирил Петков в действителност не ми отговори за своите възгледи за национални полезности, национални цели, Асен пък не желал да има жена, с цел да бъде в ръководството – Вие от какво ще се лишите, с цел да продължите да бъдете в политиката? “, попита Беновска. Стефан Янев отговори, че преди всичко се лишава от личния си комфорт, от други благоприятни условия, които би могъл да преследва, само че не преследва сега. Той продължи: „ Но аз съм по този начин учтив и съм артикул както на възпитанието на моите родители, по този начин и на учебното заведение, средата, в която сме разсли, всичко това е дало своя отпечатък и ме е формирало подобен, какъвто съм. А тази дефиниция, за положително или за неприятно, е отдадена на страната България! Разбира се без да пренебрегвам фамилията си, само че самия факт, че фамилията ми е ставало очевидец на този вид неявяване и липса на внимание в избрани моменти приказва задоволително добре за себе си! “.

Дуалното обучение.

„ Такъв е животът на заетите хора! Между другото, като споменахте за образованието, не знам дали имахте поради междинното учебно заведение, което сте приключил, Вие сте приключил колеж, когато дойдете идващия път онлайн в студиото аз ще Ви поканя да бъдете сътрудник в нашата акция за дуалното и професионалното обучение! Ние си бяхме сложили за цел и съвсем го бяхме постигнали при държавното управление на Борисов да върнем техникумите, тъй като чисто стопански Вие знаете, че липсват такива фрагменти и от това стопанската система страда. Внасяме външни чужденци, които да работят тук и това е една огромна дупка! “, изясни Беновска. Стефан Янев отговори: „ Мисля, че това е една вярна тактика! И мисля, че българският бизнес желае това! “. Беновска попита събеседника си дали ще се включи. Той отговори: „ Да, несъмнено! Не единствено, че съм приключи такова учебно заведение, само че по стичане на събитията се срещнах през годините с немски професор, който беше пристигнал да изнася лекции за дуалното образование. В частен диалог го попитах защо приказваме в този момент? Той отговори – по какъв начин защо, това са вашите техникуми, които ние в този момент връщаме, тъй като вие се отказахте от тях! “.

Подаръкът.

„ Това изявление е малко блиц, тъй като не сме дружно, правя подарък Ви нашия закачлив подарък, въпреки и виртуално, това е тениска Harvard low, изпод написа just kidding! Ще се веселя да Ви забележим с тази тениска по някакъв мотив! “, обърна се към госта си Беновска. Янев благодари и отвърна – „ доста положително попадение! “.

Как се обръща към хората по места при основаването на структурите на партията?

  „ Какво казвате на хората, Вие сега обикаляте страната и създавате структури? “, попита Беновска. Стефан Янев отговори: „ Казваме на хората, че би трябвало да намерим в себе си остатъка от силите, остатъка от морала, който ни е останал и да се опитаме да го фокусираме, да го съсредоточим, с цел да създадем живота си по-предсказуем! “. Беновска отвърна: „ Много хубаво! Аз тук ще прибавя нашето благопожелание за рожден ден, въпреки че Вашият мина, аз поисквам на хора, от които зависи нещо – направи живота на хората по-красив и логичен! “. Янев благодари и отвърна: „ Хубаво благопожелание, въпреки че следва за идващия рожден ден! “. Така приключи диалогът сред Стефан Янев и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във  и в  пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 2-ри юли 2022 г.   

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР