Брендън Накашима цял живот тренира тенис и тази година усилията

...
Брендън Накашима цял живот тренира тенис и тази година усилията
Коментари Харесай

Страхотна година. Брендън Накашима, който стана част от новото поколение шампиони в тениса

Брендън Накашима цялостен живот тренира тенис и тази година напъните му се отплащат. Той завоюва първата си купа от шампионат на ATP, доближи четвърти кръг в шампионат от Големия шлем, а преди дни завоюва шампионата за млади тенисисти Next Gen ATP.

Няколко звезди в международния тенис са изгрели на международната сцена с трофеи в този шампионат. Миналата година го завоюва испанецът Карлос Алкарас - в този момент лидер в международната класация. Преди две години победи Стефанос Циципас, който стигна до третото място в международната класация и до край на шампионат от Големия шлем.

Тази година победител в шампионата „ Следващото потомство “ (Next Gen ATP) на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP), който се организира в Милано, е американецът Брендън Накашима . Той завоюва всички пет мача в шампионата за тенисисти под 21 години, а на финала се наложи изрично над Иржи Лехецка от Чехия.

„ Беше страхотна година за мен. Определено научих доста от всеки мач, от всеки шампионат “, сподели Накашима откакто завоюва купата в Милано.

„ Беше тежък мач. Брендън играеше доста добър тенис тази седмица “, сподели съперникът му на финала Иржи Лехецка. „ Той заслужаваше да завоюва. Играеше най-хубавият тенис от всички тук. “

Брендън Накашима е считан за едни от най-обещаващите млади тенисисти. Той е роден на 3 август 2001 година в Сан Диего, Калифорния. Родителите му са от азиатски генезис – майка му е родена във Виетнам, само че живее в Съединени американски щати от дете, а татко му е роден в калифорния в семейство с японски корени. В изявленията 21-годишният тенисист е казвал, че постоянно е получавал поддръжка от фамилията си.

„ Най-добрият съвет, който в миналото съм получавал, е от родителите ми: работи крепко и не се отклонявай от пътя и положителните неща ще се случат “, споделя Накашима. Той наподобява следва този съвет.

Той играе тенис от дете, а на 21 години към този момент има купа от шампионат на ATP, този в родния му град Сан Диего , която завоюва през 2022 година
 Брендън Накашима
„ В началото на годината имах няколко цели и една от тях беше да печеля купа от шампионат на ATP. Беше доста особено, че съумях да направя това тъкмо в Сан Диего “, споделя Накашима.

Най-доброто му показване в шампионат от Големия шлем е също тази година – той доближи четвъртия кръг на Уимбълдън . Спечелил е близо 2 млн. $ от наградните фондове на шампионатите, в които е взел участие. През октомври 2022 година е 43-и в международната класация – най-хубавото му достижение до момента.

В събота Накашима стана първият американец, който завоюва шампионата Next Gen ATP. Последният мач обаче беше тестване за младия играч, който споделя, че нещата са можели да се развият и по различен метод.

„ Мисля, че в тези обстановки на напрежение всичко се свежда до мозъка “, споделя тенисистът. „ Става въпрос за запазването на мира в тези моменти, несъмнено, от време на време има нерви, само че се опитваш да се оправиш допустимо най-добре. Мисля, че съм много добър в [справянето с] тези обстановки на напрежение тази година. “

Това качество на Накашима се вижда и от коментаторите. от Tennis Majors отбелязва, че тенисистът има уравновесен жанр на игра и „ балансиран характер на състезател с пет или 10 години по-възрастен “.

Един от идолите на Накашима в тениса е. Младият тенисист споделя, че мечтаe да играе дружно с него. „ Той е легенда в спорта и би било същинска чест да играя с него. “ Друг тенисист, на който Накашима се възхищава, е Новак Джокович. „ Той е супер фокусиран, отделя внимание на всички елементи на корта, когато тренира и по време на мачове. “

Накашима споделя, че се интересува и от други разногласия – да вземем за пример голф и американски футбол, и се пробва да се учи от метода, по който състезателите в тези разногласия упражняват.

Младият играч е приключил лицей и споделя, че в случай че не се играеше тенис, щеше да се занимава с компютърни науки или инженерство.
 Брендън Накашима
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР