Бременността е изключително преживяване. По това две мнения няма. Усещането как

...
Бременността е изключително преживяване. По това две мнения няма.
Усещането как
Коментари Харесай

10 невероятни неща, които бебето прави в утробата

Бременността е извънредно прекарване. По това две отзиви няма.

Усещането по какъв начин бебето се развива и пораства, по какъв начин се оформя и последователно от зародиш замязва на дребосъче, първите му подритвания с краче, звукът на неговото сърце… - това не може да се опише и изясни като чувство. Но който го е претърпял, знае и схваща всички тези страсти.

Има обаче и още неща, които даже и миналите през деветте месеца, не знаят. Или може би скрито са предполагали, че се случват. И това е – какво тъкмо прави бебето, до момента в който е в утробата. Някои от нещата, които то прави са изцяло обясними, само че има и много невероятни.

Благодарение на софтуерния прогрес, става все по-лесно да следим плода в другите стадии от неговото развиване. И по този начин – ето кои са 10-те (не)обикновени неща, които бебето прави, до момента в който е в корема на мама.

Хълца  - по този начин в действителност се приготвя за дишането

Хълцането, до момента в който е към момента в корема на своята майка, няма нищо общо с хълцането на възрастните хора.

Когато бебето хълца, то в действителност се приготвя за дишане. Когато се роди, то ще би трябвало да се научи да диша отвън утробата и това изисква авансово образование.

Майката нормално усеща леко ритмично изтръпване към 27-та седмица. В някои случаи това може да продължи до самото раждане.

Смуче пръста си  – тренира кърменето

Смученето на пръста е присъщ инстикт. Това е форма на образование за да улесни по-късно кърменето.

Бебето стартира да прави това към 18-та седмица, когато доближава нормално на дължина към 14 сантиметра.

Пие околоплодни води  – развива възприятието за усет

Тази течност има за задача да подкрепя храносмилателната система на бебето. Образува се от четвъртата седмица на бременността и служи за поддържане, стопляне и отбрана на плода.

От 15-та седмица бебето стартира да развива възприятието за усет и пиейки от околоплодните води, действително то получава опция да вкуси от храната, която неговата майка е консумирала. Но не разграничава другите усети.

Специалистите обаче са забелязали, че то гълтам повече течност, когато майката е хапвала повече сладки неща, и по-малко, в случай че храната ѝ е имала горчив привкус.

Киха  – развива обонятелните си рецептори

След 10-та гестационна седмица плодът стартира да киха. Този инстикт се появява, макар че обонятелните рецептори на бебето още не са се развили.

Всяка дребна молекула, която то възприема от средата, която го заобикаля, може да аргументи този несъзнателен конвулсия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР