Бременните жени не боледуват по-тежко от коронавируса в сравнение с

...
Бременните жени не боледуват по-тежко от коронавируса в сравнение с
Коментари Харесай

Бременните с коронавирус не предавали болестта на децата си

 Бременните дами не боледуват по-тежко от ковид спрямо останалите пациенти, заяви електронното издание МедикълЕкспрес.

Това е открило изследване измежду 43 бременни дами, диагностицирани с ковид в Ню Йорк. Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Американско списание за акушерство и гинекология “.

По време на изследването, извършено от 13 март до 27 март, 80 на 100 от участничките са развили леки форми на заболяването, 15 на 100 са прекарали тежка форма и пет на 100 са били в сериозна форма на Ковид-19. Тестовете на бебета, които дамите родили, не посочили зараза с ковид. Получените резултати са сходни с тези от друго проучване, извършено в Китай измежду бременни дами с Ковид-19.

" Бременните дами нормално са изложени на риска да се разболеят съществено, в случай че се заразят с други респираторни инфекции като грип или ТОРС. Може да родят прибързано, да пометнат, да родят мъртви бебета и да се наложи да постъпят в интензивно поделение “, споделя доктор Фату Форна, която завежда звеното за гинекологична хирургия в медицински център " Кайзер Перманенте “ в Окланд.

Според Си Ен Е резултатите от новото проучване са в ослепителен контрастност с резултатите при бременни при други пандемии като ТОРС и птичия грип, при които дамите се оказваха по-уязвими от останалите пациенти. Те имаха и по-сериозни затруднения, и повишен риск от гибел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР