Брекзит показа, че британците обичат свободата по същия начин както

...
Брекзит показа, че британците обичат свободата по същия начин както
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Великобритания подкрепя Украйна

Брекзит сподели, че британците обичат свободата по същия метод както я обичат украинците, които се бият против съветската инвазия. Това съобщи през днешния ден английският министър-председател Борис Джонсън, а изявлението му беше несъмнено като несвоевременно от опозиционни депутати и коментатори, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Джонсън сподели на конференция на своята Консервативна партия, че инстинктът на британците ги води постоянно да избират свободата, също както украинците.

" Мога да ви дам някои известни образци от последно време. Когато британците гласоподаваха за Брекзит... не считам, че това беше, тъй като бяха неясно враждебни към чужденците. А тъй като желаеха да бъдат свободни да вършат нещата друго и тази страна да може да се ръководи сама ", сподели той на конференцията, на която присъстваше и украинският дипломат във Англия.

Депутатът от опозиционната Лейбъристка партия Крис Брайънт дефинира изявлението на премиера като " изцяло перверзен мотив ".

" Украйна желае да се причисли към Европейския съюз. Хората във Франция и Испания също са свободни ", сподели парламентаристът.

Джонсън съобщи, че Англия поддържа Украйна и че съветският президент Владимир Путин " се опасява ", че една демократична и свободна Украйна би подкопала ръководството му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР