Брекзит няма да отслаби, а ще укрепи отношенията между Обединеното

...
Брекзит няма да отслаби, а ще укрепи отношенията между Обединеното
Коментари Харесай

Тереза Мей заминава на посещение в Полша

Брекзит няма да отслаби, а ще укрепи връзките сред Обединеното кралство и Полша. Това ще се опита да убеди ръководещите във Варшава министър-председателят на Англия Тереза Мей, която идва на посещаване в Полша, предава Би Би Си.

Очаква се в границите на визитата си Мей да разгласи проектите за засилено съдействие сред двете страни в региона на защитата и сигурността. Полша ще има „ доста огромно значение " за Обединеното кралство след излизането му от структурите на Европейския съюз. Предложеният нов контракт за защита ще бъде „ мощен знак " на съдействието сред Лондон и Варшава, са уверенията, които се чака Мей да даде на поляците.

Обединеното кралство също по този начин ще поддържа самодейност за усилване на противодействието на съветската агитация в района. Договорът ще бъде второто двустранно съглашение за защита, което Англия подписва с европейски съдружник след Франция. Той ще обезпечи рамка за засилено съдействие в региона на образованието, обмена на информация, публичните поръчки в региона на защитата и взаимните учения сред сътрудниците от НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР