Брекзит, брекзит, брекзит… Това беше основната тема на снощния дебат

...
Брекзит, брекзит, брекзит… Това беше основната тема на снощния дебат
Коментари Харесай

Тези мъже искат да седнат на стола на Тереза Мей

Брекзит, брекзит, брекзит… Това беше главната тематика на снощния спор сред претендентите за водач на Консервативната партия във Англия, оповестява Би Би Си. Битката за мястото стартира, откакто министър-председателят на страната Тереза Мей подаде оставка като водач на десницата.

Основни претекстове за нейното отдръпване бе невъзможността да овладее обстановката към напускането на страната от Европейски Съюз, както всред жителите, по този начин и във личните си министри. Няколкократно Мей бе „ отрязана” в Народното събрание, поради предложенията ѝ по какъв начин страната да излезе от съюза.
Депутатите не поддържаха проекта на лейбъристите брекзит без договорка 10 консерватори се опълчиха на държавното управление
Общо 10 претенденти започнаха битката за мястото, а останаха единствено шестима. Това са Борис Джонсън, Джереми Хънт, Майкъл Гоув, Доминик Рааб, Саджид Джавид и Рори Стюарт.

Снощи те влязоха в ефирен спор, с цел да показват и аргументират концепциите си касаещи основни тематики като брекзит, опазване на здравето и обучение и данъчната система. Главният кандидат Борис Джонсън, който е и безжалостен бранител на напускането от Европейски Съюз, в последна сметка не се появи. Това мигновено разсъни рецензиите в неговите сътрудници.

Кои в действителност са претендентите и какво предложиха в дебата?

Снимка: Getty Images Джереми Хънт външен министър – Предпочита брекзит със договорка. Като бизнесмен желае да трансформира Англия във идната „ Силициева долина”.

Подкрепя сериозна промяна за понижаване на налозите за обучение, както и дълготраен проект за по-качествено образование на учителите.

Снимка: Getty Images Майкъл Гоув – министър на околната среда – Желае в допълнение отсрочване на брекзит, с цел да реализира по-добри условия с Брюксел. Иска да отстрани Данък добавена стойност за по-опростена данъчна система.

За него бизнесът би трябвало да е в сърцето на страната. Обещава 1 милиарда паунда повече за обучение и изцяло функционираща и подсигурена здравна система.

Снимка: Getty Images Саджид Джавид – вътрешен министър – Готов е да напусне Европейски Съюз без договорка, а съществена цел е решаването на казуса с границата със Северна Ирландия. Предлага нарастване на броя на служителите на реда с 20 хиляди души, както и спомагателни 25 милиарда паунда за предпочитани сфери.

Според него може да се освободят повече пари за обучение като се забави изплащането на задълженията.

Снимка: Getty Images Доминик Рааб – народен представител – Иска преразглеждане на съглашението за овакантяване, както и отдръпване от регулациите на Световната комерсиална организация.

Желае доста орязване на налозите, както и хората да заплащат минимална здравна осигуровка, равна на минималното данъчно облагане. Иска преразпределение на бюджета за опазване на здравето, с цел да може да има спестявания за учители и мед. сестри.

Снимка: Getty Images Рори Стюарт – министър по въпросите на интернационалното развиване – Вярва, че брекзит без договорка би представлявало злополука за Обединеното кралство. По думите му, за разлика от останалите кандидати, той предлага реалистични промени в данъчната система.

Обещава доста нарастване в бюджета за обучение, както и дълготраен проект за обществени грижи.

Снимка: Getty Images Борис Джонсън народен представител – не се яви на дебата, само че желае да напусне Европейски Съюз на 31 октомври със или без договорка. Отказва да заплати 39 милиарда $ за „ развода”. Същото предложи и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Иска нарастване на прага за оптималния налог. Предлага повече средства за приблизително обучение, а парите за Европейски Съюз могат да се наливат в здравната система (NHS).

Темата за брекзит провокира сериозен конфликт на отзиви, защото половината от претендентите са твърдо уверени, че овакантяване без договорка би нарушило дневния ред на Англия, само че не и в дълготраен проект. От другата страна, съперниците им претендират за порядъчно и координирано съглашение с Брюксел, което да приключи със договорка.

На първото вътрешно гласоподаване Борис Джонсън поведе измежду останалите претенденти с 36,4% от гласовете. Втори застана Джереми Хънт с 13,7%, а трети Майкъл Гоув с 11,8%. Утре следва вторият избор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР