Брекзит без търговско споразумение може да струва три пъти по-скъпо

...
Брекзит без търговско споразумение може да струва три пъти по-скъпо
Коментари Харесай

Брекзит без споразумение ще струва на Великобритания три пъти по-скъпо, отколкото пандемията

Брекзит без комерсиално съглашение може да коства три пъти по-скъпо на Англия в дълготрайна вероятност спрямо последствията от пандемията от новия ковид за стопанската система на страната. За това предизвестяват създателите на изследване на центъра за проучване " Англия в изменяща се Европа ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Въздействието на COVID-19 може да бъде овладяно или да мине на втори проект от политическа и икономическа позиция. Брекзит без комерсиална договорка обаче е " неприятна вест " за икономическото възкръсване и в дълготраен проект това ще бъде по-значим фактор от санитарната рецесия.

Центърът за проучвания, който работи с Лондонския стопански институт, показва, че поради Брекзита растежът ще бъде по-слаб за дълъг интервал, в сравнение с би могъл да бъде, в случай че страната не бе излязла от Европейски Съюз.

Според създателите на проучването въздействието върху брутния вътрешен артикул на Англия се равнява на 5,7 на 100 за 15-ина години по отношение на настоящето му ниво спрямо 2,1 на 100 от COVID-19.

Тези прогнози са направени, въпреки че към този момент е мъчно да се види ясно какви ще бъдат последствията от санитарната рецесия и какво ще е въздействието й в дълготрайна вероятност. Сега в Европа се заражда втора вълна на ковид, която крие риска да нанесе още вреди на стопанската система.

Премиерът на Англия Борис Джонсън си даде период до 15 октомври да откри основа за реализиране на съгласие с Брюксел за връзките им след Брекзит и разгласи, че в случай че това не стане, ще избере излизане от Европейски Съюз без съглашение.

За през днешния ден е планувано посещаване в Лондон на основния договарящ на Европейски Съюз по Брекзит Мишел Барние за неофициални договаряния за бъдещите търговски връзки сред Брюксел и Лондон. Барние ще се срещне с английския си сътрудник Дейвид Фрост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР