Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона

...
Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо

Брекзит без договорка щеше да е нещо ужасяващо на фона на пандемията и икономическата рецесия. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов, който инспектира новата компостираща апаратура за боклуци в Барутин, община Доспат, построена по Оперативната стратегия „ Околна среда “ на стойност 9,654 млн. лв..

„ Макар постоянно в последния миг Европейският съюз намира верните решения и дружно с тази велика страна Англия и Европейски Съюз ще има съглашение, има контракт и ще продължим да работим в най-комфортни, уповавам се, условия, защото имаме хиляди български студенти, служащи във Англия, хиляди англичани, които имат към този момент парцели в България и постоянно би трябвало да пътуват “, съобщи министър председателят.

„ Истински приветствам и Урсула фон дер Лайен, и Мишел Барние, нашият договарящ от името на Европейски Съюз, както и Борис Джонсън, който направи нужното да имаме съглашение. Това е един прекрасен ден за Европа като цяло “, акцентира министър-председателят.

Навръх Рождество Христово министър председателят дружно със зам.-министър Николай Нанков беше на ревизия в Доспат и региона, където ревизира нова апаратура за сепариране и екологично култивиране на боклуци. "Честитя празника на всички християни и братя мюсюлмани, тъй като ние сме братя ", съобщи Бойко Борисов.

Той регистрира, че е значимо отпадъците да се разделят, а кметът на Доспат Елин Радев благодари на държавното управление и премиера, че през последните години са отпуснали 40 милиона лв., с цел да може да се развиват. Борисов се срещна с технологията на сепариране на отпадъците, а кметът сподели по какъв начин всичко се разпределя и се рециклира, с цел да няма никакво замърсяване.

"Чудесно сте го създали, вижте какъв брой ни е красива планината - Родопите. Навремето всички са били в урановите мини. После за какво умираме най-млади в Европа. Сега към този момент ги няма, това е природата и би трябвало да я пазим ", съобщи министър председателят във връзка модерния сепаратор, който се намира върху уранови залежи.

Кметът на село Барутин Красимир Мантов показа, че през последните години при ръководството на ГЕРБ вложенията в региона не са спирали, водопроводът за 2.3 млн. лв. е изработен, като към този момент проблеми с водата няма. "Почти на 80% село Барутин асфалтирано ", похвали се още той.

Кметът на Доспат Елин Радев сподели на премиера и новата спортна зала и оборудванията за открити спортове, както и парка към нея. На място хората от града приветстваха Борисов и му благодариха, че мисли и за децата, тъй като те всеки ден има къде да спортуват. "Вътре всичко също е ново и оборудвано ", сподели кметът.

"Важно е и мюсюлманите да виждат грижите на страната ", съобщи министър председателят до момента в който се запознаваше с чисто новия информативен център, игрищата и спортната зала. Премиерът напомни по какъв начин учебното заведение е било в окаяно положение, а в този момент всичко е ремонтирано и учениците се радват да упражняват всеки ден. На място той видя и градежа на нова открита сцена, както и парк-музей.

"Няма обитаемо място в цялата община, където водопроводът да не е заменен. Проект за 5,5 млн. лева приключихме и тази година. Сменихме всички етернитови тръби, които предизвикват рак и са пили хората от тях ", изясни още кметът, като заяви, че и на 95% улиците са също преасфалтирани. Градоначалникът съобщи, че пред 20 години са направени едни плочки 300 квадрата и до идването на ГЕРБ на власт нищо не е правено в града, а в този момент всичко е построено, като са направени и нови чешми. За 4 години държавното управление е дало над 13 млн. лева на общината.

"Благодарение на вас доста от детските градини също станаха предпазени и по този начин задържаме младежите в града ", изясни кметът и сподели, че имат огромна раждаемост.

На място водач на кола за спешна помощ се оплака, че от центъра за Спешна медицина в Смолян не им давали парите за работа на първа линия.

"Ще ревизира случая незабавно и ще възложа на министър Ангелов. Нали я знаете тая българска сентенция - "Царят дава, пъдарят не дава ". Ето това се случва, само че ще забележим този случай. Ние даваме по 80-90 млн. лева на месец и всички получават. Даже служители на реда карат коли за спешна помощ и подкрепиха Бърза помощ като имат над 10 наряди, получават ", сподели Борисов и демонстративно звънна на проф. Ангелов, който е гледал живото лъчение на премиера.

Борисов му описа какъв е сигналът и проф. Ангелов съобщи, че сега се заема със случая. "83 млн. лева сме дали единствено този месец за вас на първа линия. Аз съм ти пратил толкоз, а в този момент да забележим кой ти ги е задържал " пошегува се Борисов.

"Благодарим ви най-искрено, тъй като вършиме всичко до последно. Не единствено външно саниране, а и вътрешни поправки и съоръжение, споделиха хората от града за спортната зала.

Борисов посети и напълно ремонтираното учебно заведение "Димитър Благоев " в града, с цел да види къде са отишли отпуснатите средства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР