Бразилският здравен регулатор Анвиса отказа днес да даде поисканото от

...
Бразилският здравен регулатор Анвиса отказа днес да даде поисканото от
Коментари Харесай

Бразилия не разреши вноса на руската ваксина Спутник V

Бразилският здравен регулатор Анвиса отхвърли през днешния ден да даде поисканото от губернатори позволение за импорт на съветската ваксина против коронавирус " Спутник V ", съобщи Ройтерс, цитирайки представители на борда.

Решението на петчленното управление на регулаторния орган е било взето единомислещо, откакто специалисти са показали, че има опасности, свързани с имунизацията, и " съществени " недостатъци като липса на информация, гарантираща нейната сигурност, качества и резултатност. Ключов се е оказал въпросът за наличието в препарата на кадърен да се развъжда аденовирус, което съгласно продуктовия управител Густаво Мендес е " сериозен " недостатък.

Ваксината " Спутник " е утвърдена в няколко страни. Руските учени споделя, че ефикасността ѝ против коронавирус е 97,6 %. Те се базират на оценки, направени въз основа на данни от 3,8 милиона души.

Ваксината не е получила утвърждение и в Европейски Съюз, който споделя, че има потребност от още информация за изпитванията и индустриалния развой.

Ваксинационната акция в Бразилия върви постепенно заради проблеми с доставката на ваксини, здравната система е на ръба. Досега първа доза от ваксина е сложена на 27,3 милиона души или 13 на 100 от популацията. Общо са регистрирани 14,4 милиона случаи на инфектирани и съвсем 400 000 умряли, доста от тях в последните месеци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР