Бразилският защитник Рафаел Форстер подписа договор с шампиона Лудогорец, съобщава

...
Бразилският защитник Рафаел Форстер подписа договор с шампиона Лудогорец, съобщава
Коментари Харесай

"Лудогорец" привлече десети бразилец

Бразилският бранител Рафаел Форстер подписа контракт с първенеца " Лудогорец ", оповестява клуба. Футболистът, който до момента играеше за украинския " Заря " (Луганск) към този момент е в България, като е минал медицински прегледи.

Рафаел ще бъде показан публично на следващия ден на стадион " Лудогорец сцена " в Разград. Срокът на неговия договор не се загатва.

Защитникът става десетия бразилец в тима за този сезон. След продажбата на Джонатан Кафу в " Бордо ", бразилците в " Лудогорец " са Марселиньо, Жуниор Кишада, Ренан, Вандерсон, Натанаел, Сисиньо, Лукас Саша, Густаво Кампаняро и Жоао Пауло.

" Трансферът в " Лудогорец " е предизвикателство за мен. Надявам се да оказа помощ на тима в битката му за купата на България и в групите на Лига Европа ", бе първият коментар на футболиста.

Рафаел, който е на 27 години, работи най-вече като централен бранител, като мощният му крайник е левият. Благодарение на това бранителят може да играе и като ляв бек. Рафаел ще ускори конкуренцията в сърцето на отбраната, където първенците разполагат единствено с трима – Козмин Моци, Георги Терзиев и Игор Пластун.

По информация на " Дневник ", Рафаел минава в " Лудогорец " против минимална трансферна сума, като неговият контракт със " Заря " е бил до края на 2017 година

От началото на сезона бранителят е изиграл единствено един мач – против " Стал " от локалното състезание, след което получава травма.

Междувременно различен бразилски футболист на първенците Натанаел удължи договора си. Левият бек подписа до 2020 година, откакто актуалният му контракт изтичаше в края на сезона.

 Натанаел след гола си във вратата на ПСЖ през предишния сезон.
© LAP.bg

Натанаел след гола си във вратата на ПСЖ през предишния сезон.

Интерес към Натанаел имаше от няколко клуба от Европа, само че той се контракти с разградчани за нов контракт. По информация на " Дневник " левият бек беше един от чужденците с най-ниска заплата в " Лудогорец ", само че това към този момент е променено.

" Лудогорец " ми даде доста, допрях се до най-големите тимове в Европа. Ще се веселя да оказа помощ и в идните тежки мачове през есента ", разяснява Натанаел пред формалния уебсайт на първенците.

Защитникът дойде в Разград през лятото на 2015 година, като досега има 80 мача във всички шампионати. В тези срещи Натанаел е отбелязал три гола и е дал девет асистенции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР