Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще се оттегли от

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще се оттегли от
Коментари Харесай

Бразилският президент обеща да напусне политиката, ако изгуби изборите

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че ще се отдръпна от политическия живот, в случай че изгуби изборите през октомври . Междувременно анкетите не го сочат за любимец, съобщи Франс прес.

" Ако такава е волята Божия, ще продължа. Ако ли не, ще смъква (президентската) лента и ще отстъпя обратно, защото на моята възраст към този момент няма какво да върша на този свят, в случай че на 31 декември престоят ми (на президентския пост) завърши ", сподели той в понеделник вечерта в диалог с водещи на подкастове, ориентирани към младите евангелски християни.
Изненадващо изказване от страна на крайнодесен президент, гръмогласно заявявал преди година, че " единствен Бог " може да му отнеме властта.

През последните седмици 67-годишният Болсонаро заприказва с малко по-умерен звук в опит да притегли гласоподаватели с по-центристки настройки.

Според последното изследване на института " Датафоля ", оповестено в петък, той изостава с 11 пункта от левия експрезидент Лула да Силва (34 против 45 на сто) - отдалеченост, която възлизаше на 21 пункта през май, само че последователно понижа.

" Не съм спасителят на отечеството, не съм аз този, който ще избави Бразилия ", сподели още Болсонаро в над четиричасовия диалог от понеделник.

Държавният глава се обърна непосредствено към младежите и уточни, че изборът им при гласуването може " да бележи тяхното бъдеще ", а след това разкритикува левите държавни управления в множеството други южноамерикански страни. 

" Направете съпоставения с други страни, какво е общото сред ръководителите на тези страни, където тези (леви) политики не работят, и се запитайте това ли желаете за Бразилия ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР