Бразилският президент Жаир Болсонаро възрази срещу решение на Върховния съд

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро възрази срещу решение на Върховния съд
Коментари Харесай

Бразилският президент заплаши да действа извън рамките на Конституцията

Бразилският президент Жаир Болсонаро възрази против решение на Върховния съд за следствие на дейностите му и заплаши да предприеме ответни дейности отвън рамките на Конституцията, съобщи Ройтерс, като отбелязва, че конфликтът сред крайнодесния водач и правосъдната власт ескалира.

Изказването на Болсонаро беше направено, откакто съдията от Върховния съд Алешандри де Мораис утвърди следствие на неоснователните обвинявания на президента, че електронната система за гласоподаване е уязвима за измами.

" Чрез подправени изказвания, популяризирани неведнъж в обществените мрежи, се образува дискурс за нелегитимност на демократичните институции, дразнещ групи поддръжници на президента към офанзиви против лица, представляващи тези институции, за свалянето им и подмяна с други лица, споделящи политическите възгледи на последователите на президента ", се споделя в правосъдното разпореждане. Действията на президента могат да се преглеждат като нарушавания на членове на Наказателния кодекс и бразилския Закон за сигурността на страната, прецизира пресслужбата на съда.

" Това следствие не е в границите на Конституцията, тъй че и антидотът също не е в границите на Конституцията ", съобщи Болсонаро в обществените медии, без да прецизира естеството на опасността си.

Президентът, който мнозина чакат да се кандидатира за втори мандат през 2022 година, е заявявал нееднократно, че електронната система за гласоподаване е уязвима към измами, без да даде доказателства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР