Бразилският президент Жаир Болсонаро премина вчера през американския град Орландо

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро премина вчера през американския град Орландо
Коментари Харесай

Болсонаро участва в мотосъбор в САЩ заедно със стотици поддръжници

Бразилският президент Жаир Болсонаро мина през вчерашния ден през американския град Орландо в щата Флорида на мотоциклет дружно със стотици поддръжници, откакто за първи път се срещна с американския си сътрудник Джо Байдън, съобщи ДПА.

Болсонаро разгласява в Туитър видеоклипове, на които се вижда по какъв начин взе участие в мотосъбора дружно със своите поддръжници, доста от които са облечени в цветовете на бразилския народен байрак - жълто, зелено и синьо. Той постоянно провежда сходни мотосъбори в Бразилия.

Бразилският водач посети Орландо, с цел да открие там консулство. В региона живее забележителна бразилска общественост. Президентът държа тирада в евангелска черква на бразилската общественост, а след това приказва на паркинга на църквата пред събралите се там към 2000 поддръжници. След това, дружно с към 350 мотоциклетисти, той направи 40-минутна моторазходка, заяви вестник " Фоля ди Сао Пауло ".

От съображения за сигурност Болсонаро беше придружаван от полицията и тайните служби, които дават отговор за сигурността на американския президент.

По-рано през седмицата Болсонаро взе участие в Срещата на върха на Америките в Лос Анджелис и за първи път разговоря с Байдън. Бразилия и Съединени американски щати са двете страни с най-многобройно население в Америките.

Двамата водачи разискаха приключването на тропическите гори в Амазонка и идните парламентарните избори в Бразилия през октомври. Според допитванията Болсонаро изостава от някогашния президент Луиз Инасио Лула да Силва. Болсонаро наподобява приготвя почвата да сложи под подозрение легитимността на изборите преди гласуването, тъкмо както направи предшественикът на Байдън Доналд Тръмп на изборите в Съединени американски щати през 2020 година, отбелязва ДПА.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР