Бразилският президент Жаир Болсонаро каза, че войната в Украйна е

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро каза, че войната в Украйна е
Коментари Харесай

Бразилският президент: Ако Тръмп беше начело на САЩ, нямаше да има война в Украйна

Бразилският президент Жаир Болсонаро сподели, че войната в Украйна е щяла да бъде избегната, в случай че някогашният американски президент Доналд Тръмп към момента е бил на власт, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Някои мислят, че до войната в Украйна нямаше да се стигне, в случай че той беше още на власт “, съобщи Болсонаро в изявление за сп. „ Вежа “. „ Съгласен съм с това “, сподели бразилският президент, без да изясни по какъв начин Тръмп би могъл да предотврати спора.

Болсонаро сподели, че е имал добра персонална среща с американския президент Джо Байдън през юни. Но съобщи, че доста от проблемите, с които се сблъсква в този момент светът, не биха се случили, в случай че Тръмп към момента е бил президент.

Коментарът му може в допълнение да ускори напрежението с Вашингтон в миг, когато той се бори да победи противника си Луиз Инасио Лула да Силва на втори тур на президентските избори на 30 октомври.

Тръмп поддържа Болсонаро преди първия тур на изборите в Бразилия предходната неделя, определяйки го като „ един от великите президенти... в света... почитан от всички по света “.

В изявлението Болсонаро още веднъж изрази подозрение по отношение на сигурността на изборния развой в Бразилия, предизвиквайки опасения, че може да не одобри вероятно проваляне. Той сложи под въпрос системата за машинно гласоподаване, само че не сподели дали ще одобри резултата, в случай че загуби на втория тур.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР