Бразилският министър на правосъдието Флавио Дино нареди на полицията да

...
Бразилският министър на правосъдието Флавио Дино нареди на полицията да
Коментари Харесай

Бразилия разследва недеклариран подарък на Болсонаро за 3,2 милиона долара

Бразилският министър на правораздаването Флавио Дино подреди на полицията да стартира следствие на хипотетичен опит за внасяне в страната на недекларирани бижута на стойност 3,2 милиона $ - подарък от Саудитска Арабия за някогашния крайнодесен президент Жаир Болсонаро, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Диамантената огърлица, пръстен, часовник и обеци, подарени на Болсонаро и и неговата брачна половинка Мишел от саудитското държавно управление, бяха арестувани от митнически чиновници на интернационалното летище в Сао Пауло през октомври 2021 година. Луксозните бижута бяха открити в раницата на държавен чиновник, пътувал до Рияд дружно с тогавашния министър на енергетиката Бенто Албукерке.

Саудитското посолство тогава отхвърли да разяснява случая.

Предишният бразилски президент, който отиде в Съединени американски щати два дни преди приключването на своя мандат в края на декември и без да признае загубата си на изборите през октомври, отхвърля да е направил нещо неправилно. Новият бразилски президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва обаче прикани казусът да бъде разследван, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР