Бразилският футболен национал Ричарлисон заяви в интервю за американския спортен

...
Бразилският футболен национал Ричарлисон заяви в интервю за американския спортен
Коментари Харесай

Ричарлисон: По-добре да беше умрял близък, отколкото да отпаднем!

Бразилският футболен национал Ричарлисон съобщи в изявление за американския състезателен канал ESPN, че отпадането на " Селесао " от Хърватия на четвъртфиналите на Световното състезание по футбол в Катар е било " по-лошо от загубата на член на фамилията ".  

Националният тим на Бразилия завоюва Група G и записа безапелационна победа над Южна Корея с резултат 4:1 на осминафиналите, като беше считан за огромния любимец за спечелването на най-ценния трофей във футбола. Съдбата обаче не беше на същото мнение и приказката за южноамериканците завърши на четвъртфиналите с проваляне от хърватите след осъществяване на 11-метрови наказателни удари.

Последваха редица прочувствени реакции, като Неймар, който в добавеното време даде преднина на бразилския тим, бе очевидно разтроен и плачеше, до момента в който Лука Модрич и компания честваха продължаването си напред, с помощта на изравнителното попадение, дело на Бруно Петкович, което докара до дузпите.

За 24-годишния Ричарлисон злощастното отпадане на " Селесао " от Световното състезание в Катар е било доста мъчно. Според футболиста, макар неприятната загуба, би трябвало да се гледа напред. Той изрази вяра, че защото към момента е млад, ще има опция за победи на бъдещи международни шампионати.

" Трябва да продължим напред. Все още съм млад, мисля, че имам сили за още едно или две международни шампионати. Ще  работя интензивно, тъй че нещата да се подреждат, задачите ми да се реализират, с цел да дойдат и триумфите на терена ", съобщи нападателят, който стана голмайстор за Бразилия на Мондиал 2022 с 3 попадения.

Голът със задна ножица, който Футболистът на британския първокласен Тотнъм Хотспър означи против Сърбия, завоюва наградата за попадение на шампионата, като беше номиниран и за премията " Пушкаш " през 2022 година, връчвана от ФИФА за най-красив вкаран гол през годината.

" Щастлив, че вкарах този страховит гол и той получи номинация за премията " Пушкаш ". Много хора схванаха за мен като футболист и за качествата, който владея. Станах различим за тях. Това е доста значимо за бъдещото развиване на кариерата ми ", приключи той.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР