Бразилските власти арестуваха дъщерята на 82-годишна колекционерка, обвинена в измама

...
Бразилските власти арестуваха дъщерята на 82-годишна колекционерка, обвинена в измама
Коментари Харесай

Арестуваха бразилка, участвала в измамна схема срещу майка си

Бразилските управляващи арестуваха дъщерята на 82-годишна колекционерка, упрекната в машинация и изнудване на майка си за картини, бижута и пари на обща стойност 725 млн. реала ($145 милиона), като мошеническата скица се е разигравала месеци наред,.

Дъщерята бе задържана в Рио де Жанейро. Според следствието тя е създала проект за машинация на личната си майка при започване на 2020 година. Тя наела жена, която един ден се доближила до майка ѝ на улицата, показала се за гледачка и споделила, че скоро щерка ѝ ще почине.

„ Ясновидката “ завела старата жена при двамата й съучастници, които, представяйки се за прорицатели и светци, удостоверили думите на измамничката и дали обещание против възнаграждение да спасят щерка ѝ.

Изплашената жена разказала всичко на щерка си. На собствен ред тя почнала да моли майка си да заплати на гледачите. Жената превела 5 милиона реала (почти 1 милион долара) на измамниците в границите на 15 дни.

Brazilian authorities arrested a late art collector's daughter for allegedly orchestrating a scam in which a supposed psychic moved into her octogenarian mother's home and stole millions, police and media reports said
— AFP News Agency (@AFP)
След като почнало „ духовното лекуване “, дъщерята почнала да изолира майка си от нейните познати – икономките. Продала част от картините на майка си, а други били откраднати от нейни съучастници.

Възрастната жена почнала да подозира, че нещо не е наред, само че била уплашена от съучастниците на щерка си, които я изнудвали със закани да заплати още 4 милиона реала (почти $800 000).

Общо 725 млн. реала ($143 милиона долара) са откраднати от жена в бижута, картини и пари. Голяма част от платана са били продадени, измежду тях са били произведения на известни бразилски художници. Арестувани са и съучастниците на дъщерята.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР