Бразилската полиция съобщи в четвъртък, че е повдигнала обвинения срещу

...
Бразилската полиция съобщи в четвъртък, че е повдигнала обвинения срещу
Коментари Харесай

Бразилия повдига обвинения на сина на Болсонару

Бразилската полиция заяви в четвъртък, че е повдигнала обвинявания против най-малкия наследник на някогашния президент Жаир Болсонару  в хипотетична машинация, оповестява АП. 

Това ускорява правния напън върху фамилията на крайнодесния водач, самият е изправен пред няколко следствия.

Полицията в региона на Федералния окръг на Бразилия, който включва столицата Бразилия, съобщи в изказване, че Жаир Ренан Болсонаро и негов другар са обвинени в потребление на подправени документи и пране на пари по отношение на искане за банков заем.

Полицията отхвърли да даде повече детайлности , защото тече следствие, до момента в който локалните прокурори решат дали ще продължат, или не.

Жаир Ренан отхвърли да е направил каквото и да било нарушаване, откогато полицията иззе някои от документите и електронните му устройства през август 2023 година

Бразилската полиция по-рано този месец и конфискува паспорта му като част от следствие, в което се твърди, че са възнамерявали една седмица след встъпването му в служба на януари. 8, 2023 година
 Бразилия арестува полковник, непосредствен до Болсонару
Бразилия арестува полковник, непосредствен до Болсонару

Като част от следствието за опит за прелом

Съдебните документи демонстрират, че хипотетичният скрит план допуска, че  Болсонару ще подпише декрет при положение, че загуби изборите през 2022 година Това е за да разгласи, че вотът е бил излъган, да оправдае допустима военна интервенция и да свика нови избори. Болсонару в никакъв случай не е издал декрет за установяване на последния стадий от хипотетичния проект.

Градският консултант на Рио де Жанейро Карлош Болсонару, конгресменът Едуарду Болсонару и сенатор Флавио Болсонару - всички синове на някогашния президент - също са разследвани по разнообразни случаи.

Бившият президент, година след решение на изборния съд против него, прикани поддръжниците си да показват в негова изгода на 25 февруари в една от основните артерии на Сао Пауло.
 Болсонару отхвърля да е подготвял прелом против Лула да Силва
Болсонару отхвърля да е подготвял прелом против Лула да Силва

Продължава делото за щурма от 8 януари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР