Бразилия, сочена за основен фаворит за спечелването на световната титла,

...
Бразилия, сочена за основен фаворит за спечелването на световната титла,
Коментари Харесай

Проклятието на Бразилия: Европейските отбори спират селесао за пети пореден път

Бразилия, посочена за главен любимец за спечелването на международната купа, не съумя да преодолее Хърватия в постоянното време и продълженията, които завършиха при резултат 1:1. След това при дузпите  " шахматистите "  триумфираха с 4:2. Така европейци изхвърлят Бразилия в плейофите на Световни шампионати от 2006 година насам. Това се случва всеки всякога. 

Мондиал 2006

Серията стартира преди 16 години. Тогава бразилците към момента разполагага със звездите, които завоюваха Мондиал 2002. Може би тук-там тимът изглеждаше ленив, само че резултатите бяха нелоши. Те отстраниха Хърватия (1:0), Австралия (2:0) и Япония (4:1) в групата и Гана (3:0) на 1/8-финалите.

Но на четвъртфиналите ги чакаха набралите страхотна скорост французи. В последна сметка попадение на Тиери Анри реши всичко - той наказа бразилците за несполучлив опит да основат изкуствена засада.

За целия мач " селесао " сътвори единствено един ослепителен миг: Сисиньо откри Зе Роберто, само че тогавашният халф на Байерн (Мюнхен) пропусна задачата от убийствено комфортна позиция. Тогава към този момент течеше добавеното време.

Това беше краят на едно потомство, което раздра всички на Мондиал 2002. Квалифициран, само че застаряващ и въпреки всичко величествен тим в мача с първия сериозен противник просто се издъни.
 Сърце на първенец: Лука Модрич утеши Родриго след пропуснатата дузпа
Сърце на първенец: Лука Модрич утеши Родриго след пропуснатата дузпа

Сигурен съм, че ще натрупа повече опит и мощ, с цел да продължи, разяснява хърватинът

Мондиал 2010

Този шампионат е обвързван с треньора Дунга. Бразилците демонстрираха муден футбол, само че реализираха стремежи резултат. В групата победиха КНДР (2:1) и Кот д`Ивоар (3:1) и приключиха наедно с Португалия (0:0). Отново отвън първото място, само че въпреки всичко играчите на Дунга продължиха напред, на инат на критиците. На 1/8-финалите " селесао " опустоши Чили (3:0).

Но на идната стълбичка с Нидерландия нищо не вървеше по проект. Отборът се показа ненадейно неясно, а Фелипе Мело се потвърди като отличен футболист и не толкоз почтен спортсмен. Първо той даде изящен голов пас от респектиращо разстояние на Робиньо, а по-късно се хвърли в краката на Ариен Робен.

Кака пък се стараеше най-вече от всички, само че напъните му не бяха задоволителни. Всичко се реши от два момента за нидерландците, като и двата бяха с присъединяване на Уесли Снайдер.
 Неймар е изиграл последния си мач за Бразилия?
Неймар е изиграл последния си мач за Бразилия?

" Честно да ви кажа, не знам ", сподели той

Мондиал 2014

На домашното международно състезание бразилците още веднъж елементарно минаха групата. След което минаха през Чили с дузпи и се оправиха с Колумбия (2:1) на четвъртфиналите. Тогава се стигна до оня мач с Германия. Преди него легендата Йохан Кройф тогава сподели нещо доста любопитно: " Надявам се Германия да стигне до финала. Бразилия просто отхвърля да играе футбол на този шампионат ".

Очевидно си спомняте резултата 1:7. Сякаш акцентът бе сред 23-а и 29-а минути, които бяха изключително пагубни за бразилците. Допуснаха 4 гола за 6 минути! Тогава се роди вица:

" Как учат бразилските деца да броят? Клозе, Кроос, Кроос, Кедира... "

Цяла Бразилия плака. Резултатът от този мач беше публично наименуван най-сензационният в историята на Световните шампионати. Мачът за третото място не вълнуваше никого, само че и той бе неуспех. Бразилия загуби от Нидерландия с 0:3.
 Tите хвърли оставка след загубата от Хърватия
Tите хвърли оставка след загубата от Хърватия

" Много тежка загуба ", сподели той

Мондиал 2018

На към този момент предпоследното Световно състезание бразилците бяха обичайно положителни в групата. В началото удариха хикс с швейцарците (1:1), а по-късно стигнаха до чисти победи над Коста Рика и Сърбия (по 2:0). На 1/8-финалите преодоляха мексиканците с нова двойка.

После стана тя, каквато стана против Белгия. Марсело постоянно си позволяваше лукса да открива своя фланг и " алените дяволи " се възползваха от това. Бразилците пък нямаше огромен триумф в офанзива. Бяха толкоз несполучливи, че се наложи да си отбележат в личната врата, с цел да се отпушат. Фернандиньо си вкара автогол, а Кевин де Бройне удвои малко по-късно. Ренато Аугусто върна очакванията на " селеса " към края на мача, само че пропуща на Неймар в добавеното време постави завършек на следващите бразилски фантазии.

Горкичкият Пеле. Всъщност, предвид на всеобщата наслада в обществените мрежи нощес, бразилската легенда не е значима за футбола. Важното е да има Балканци на финалите. Живели...
 Вратарят на Хърватия със съществено достижение на Мондиал 2022
Вратарят на Хърватия със съществено достижение на Мондиал 2022

Спасяванията на Ливакович са хърватски връх на Световни първенства
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР