Браншовите сдружения в сектор "Автомобилен транспорт" направиха спешна работна среща

...
Браншовите сдружения в сектор "Автомобилен транспорт" направиха спешна работна среща
Коментари Харесай

Превозвачи организират мащабен протест в Брюксел

Браншовите сдружения в бранш "Автомобилен превоз " направиха незабавна работна среща в София по отношение на организирането и провеждането на интернационалния митинг на превозвачите на 10 януари в Брюксел.

"Срещата е по самодейност на транспортния бизнес - за първи път български бизнес ще стачкува в Брюксел ", сподели след срещата на публицисти Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на българските превозвачи. "Следващите дни и седмици ще са основни за този отрасъл. Това е национална идея и народен интерес. Трябва да създадем всичко допустимо лобистките текстове да не унищожат този печеливш бизнес ", съобщи Арабаджиев.

Росен Желязков, министър на превоза, осведомителните технологии и известията, дефинира днешната среща като неповторима. "Днес дружно бяхме представители на изпълнителна власт, евродепутати и представители на транспортния отрасъл, който е важен за стопанската система на страната ", посочи той.

"Имаме самодейно държание, тъй като набелязахме ограничения, които са оттатък гласуването на текстовете в Европарламанта. Като представители на изпълнителната власт и народните представители ще положат старания да блокираме тези текстове. Срещу нас има много неразбираемо болшинство, което би трябвало да бъде добре осведомено за следствията за страните от периферията на Европа. Въвеждат се дискриминационни и непропорционални правила, които са казус в европейското законодателство и нарушават разпоредбите за работа на Общия пазар ", уточни Росен Желязков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР