Браншовата организация Българско дружество за връзки с обществеността разкритикува колега

...
Браншовата организация Българско дружество за връзки с обществеността разкритикува колега
Коментари Харесай

Професионалната общност разкритикува пиара на Продължаваме промяната

Браншовата организация " Българско сдружение за връзки с обществеността " разкритикува сътрудник си Александър Бойчев - пиар на парламентарната група на " Продължаваме промяната ". Причината е, че включване на Бойчев в ефира на " Нова телевизия ", където Александър Бойчев, че водещите нямат право да задават въпроси на депутатите, които не са от компетенцията им, както и че се вършат внушения и популяризират подправени вести

" Уважаването на свободата на словото и независимостта на медиите е основополагащ за специалността ни принцип, който е залегнал и в Софийска харта за етични връзки, подписана от всички информационни организации в страната. В своите обществени изяви и при осъществяване на отговорностите си като ПР, представители или съветници по връзки с медиите, сътрудниците следва да работят за одобряване на професионални и етични стандарти, положителните практики в специалността и възстановяване на обществената среда. Днес пиарът има основна, стратегическа и управническа функционалност във всяка организация и в обществото. Това го прави занимание, което изисква мултидисциплинарни умения и познания, които се развиват и надграждат в годините на професионален опит. PR специалността не е нито лесна, нито елементарно заменима и това става все по-видимо в света на ускорената връзка ", се споделя в позицията на Българско сдружение за връзки с обществеността.

Повод за острата реакция на Бойчев към публицистите бяха техни въпроси по отношение на позитивния тест за Коронавирус на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев към посетител - народен представител от Политическа партия.

" Естествено, че пробата е взет след съвещанието на КСНС...Недопустимо е да се пита по кое време е взета тестът, тъй като депутатите не са лаборанти, сътрудници, и няма по какъв начин да знаят в какъв брой часа и какъв брой минути е взета тестът. " Това, което вършиме сега, е безусловно неприемливо. Вие разпространявате подправени вести на други политически партии ", бяха част от упреците на пиара на Политическа партия към публицистите.

Реакция имаше и от самия Александър Бойчев. "...Днес участвах по малкия екран. Участвах, тъй като считам, че не е вярно в народен ефир да се популяризират подправени вести. Преди всичко обаче, желая да кажа, че скърбя, че изпуснах нервите си и приказвах на висок звук. Не беше належащо. Силното говорене не укрепва причините, а в противен случай - заглушава ги. Но подправените вести също заглушават. Истината заглушават. Защо си разреших да се обадя в ефир? Защото се разпространяваше погрешна информация... ", гласи част от позицията му.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР