Бойци на движението Талибан“ са завзели административния център на провинция

...
Бойци на движението Талибан“ са завзели административния център на провинция
Коментари Харесай

Талибаните завзеха административния център на още една провинция в Северен Афганистан

Бойци на придвижването „ Талибан “ са завзели административния център на провинция Бадахшан – град Файзабад – в Северен Афганистан. Както заяви в сряда афганистанската осведомителна организация Pajhwok, базирайки се на висши чиновници, талибаните управляват центровете на седем от деветте северни провинции на страната, добави организация Фокус. Правителствените сили към този момент остават с Мазари-Шериф и Меймене -центровете надлежно на провинциите Балх и Фаряб, предава ТАСС.

В провинция Бадахшан 25 от 27 области са под контрола на талибаните, оповестява организацията. Правителствените сили се изтеглиха от Файзабад след няколко дни на яростни боеве, защото не им беше обезпечена желаната въздушна поддръжка и не бяха изпратени подкрепления. Също във вторник талибаните навлязоха в градовете Фарах и Пули -Хумри - административните центрове на провинциите Фарах и Баглан. Тежки боеве не престават в провинциите Кандахар и Хелманд в Южен Афганистан, оповестява Pajhwok.
 Съединени американски щати възнамеряват евакуация на дипломатите си от Афганистан Съединени американски щати възнамеряват евакуация на дипломатите си от Афганистан
Най-късно до три месеца талибаните в Афганистан ще завладяват столицата Кабул и ситуацията ще излезе отвън надзор. Това считат предста...

В същото време, съгласно последната информация на организация Hama Press, държавната войска е отблъснала талибаните от провинциите, които бяха завладяли Бадахшан и Баглан. Медията оповестява още, че афганистанският президент Ашраф Гани и някогашният вицепрезидент маршал Абдул-Рашид Достум са пристигнали в Мазари-Шариф, с цел да провеждат битка против талибаните. Планира се там да се организира среща за определяне на съгласуваност сред армията и силите на националната милиция в битката против талибанските бойци за освобождение на градовете, завзети преди този момент от тях. Говорим за градовете Заранж, Айбак, Талукан, Шиберган и Сари-Пул-административните центрове на провинциите Нимроз, Саманган, Тахар, Джаузджан и Сари-Пул.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР