Бойко Борисов за съжаление пожертва Мария Габриел, а вероятно с

...
Бойко Борисов за съжаление пожертва Мария Габриел, а вероятно с
Коментари Харесай

Бивш шеф на НС: Ако Гешев реши да разчисти Авгиевите обори, може да се превърне в прокурор на народа

„ Бойко Борисов за жалост пожертва Мария Габриел, а евентуално с първия мандат нищо няма да се случи. Ако той и неговите съратници решат, че може да преглътнат горчивия хап и да поддържат държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ, което би могло да води даже до някакво конституционно даже болшинство. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ доцент доктор Борислав Великов – някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и ръководител на 39-ото Народното събрание.

По неговите думи една от пречките пред съставянето на постоянен кабинет е прекомерното его на доста от политиците, както и наследени недобри практики.
Гешев се оказва, че не е някаква елементарна пионка. Той застана много твърдо и може би ще се трансформира от основен прокурор на Република България в прокурор на народа, в случай че реши изключително да разчисти някои Авгиеви обори.
„ Действително има огромна интервенция на политиката в прокуратура, което в тази ситуация не е вярно. Прокуратурата би трябвало да си бъде самостоятелна – да повдига обвинявания, да проверява и всичко, което е по законите и конституцията, без да се поддава на въздействия, които да са свързани с отлагането на каузи, слагането им „ на трупчета “, което понижава доверието на хората в цялата правосъдна система “, акцентира доктор Великов.

Според него има политици у нас, които не желаят да дават отговор за своите минали дейности.

По думите на някогашния ръководител на Народното събрание е значимо да се постави завършек на разколът в прокуратурата.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР