Бойко Борисов стана в ранни зори, за да пререди премиера

...
Бойко Борисов стана в ранни зори, за да пререди премиера
Коментари Харесай

Заев отиде в централата на ГЕРБ, Борисов го посрещна с „Братко мой“


Бойко Борисов стана в ранни зори, с цел да пререди премиера Стефан Янев и президента Румен Радев като посреще пръв македонския министър-председател Зоран Заев. Делегацията от Северна Македония дойде през днешния ден у нас по покана на Радев. Целта е да се проведат диалози по българската позиция към договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз.

Оказа се, че Борисов е поканил Заев в централата на ГЕРБ и там се озова цялата делегация от Северна Македония. Откъм партията на някогашния министър председател там бяха някогашните външни министри Даниел Митов и Екатерина Захариева.

Всичко, по традиция, бе излъчено онлайн във Facebook страницата на Борисов. Вижда се по какъв начин той посреща Заев спрегръдка и с думите „ Братко мой “.

След размяната на любезности, Борисов захапа служебния министър председател и президента. Предупреди госта си от Скопие, че двамата ще „ избягат от отговорност “.Борисов изрече куп лъжиза това по какъв начин настоящето служебно държавно управление спъва Северна Македония по пътя й за Европейски Съюз. В същото време тъкмо при кабинета на ГЕРБ бяха блокирани договарянията сред Скопие и Брюксел и няколко пъти от Министерство на външните работи оповестиха, че са непреклонни в позицията си.

„ Днес ще имате много срещи, доколкото разбрах. Аз съм уверен – тъй като познавам хората, с които ще се срещате, изключително Радев – ще ви кажат, че нищо не може да се реализира без парламент “, сподели Борисов, пробвайки се да внуши, че сегашните ръководещи бягат от тематиката. После непосредствено нападна президента: „ Ще трансферира още веднъж, както преди време с „ Грипените “, топката към Народното събрание, когато пристигна. Сегашното служебно държавно управление има всички права. Може да договаря с вас, да желае нов Договор за добросъседство - в случай че не им харесва нашият. Но те ще избягат от отговорност, тъй като те постоянно по този начин вършат. В същото време лъжат евроатлантическите сътрудници, че са „ за “ Северна Македония да влезе в Европейски Съюз “.

Накрая заключи: „ Те ще дезертират, аз съм сигурен, нищо няма да излезе от днешната ви среща “, съобщи още някогашният министър председател.

Заев връчи на Борисов подарък - кутия с пури. Той пък употребява случая, с цел да повдигне още веднъж тематиката със записа на президентския секретар Пламен Узунов и някогашния началник на митниците в София Петко Петков. В него се вижда по какъв начин Петков му връчва плик, в който твърди, че има пури и ром. „ Пурите единствено Радев ги прибира, пури, коняк… Но го одобрявам като символика, братко мой “, опитва да се пошегува Борисов, приемайки подаръка на Заев.

Премиерът на Северна Македония благодари няколко пъти на домакина си, тъй като пътят на Сскопие към Европейски Съюз бил вероятен „ единствено с помощта на държавното управление на пермиера Борисов “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР