Бойко Борисов се появи отново в ефир, пряко от дома

...
Бойко Борисов се появи отново в ефир, пряко от дома
Коментари Харесай

Борисов: Няма да подам оставка, онези ще счупят държавата


Бойко Борисов се появи още веднъж в ефир, директно от вкъщи си във Facebook довечера, с цел да каже, че няма желание да подава оставка. Нямало да даде страната на различен, тъй като е виновен и тъй като никой различен не можело по-добре от ГЕРБ да се оправя с спешни обстановки.

" Колко положително сме създали за страната! Три мандата към този момент печелим Бургас от първи тур. И в този момент го замерят с вода и смятат, че той е виновник ", оплака се Борисов във връзка митингите през днешния ден в „ Росецен “ и обвиняванията към кмета, че е позволил етническо напрежение.

Премиерът продължи с монолога си в свободен жанр: За Алепу от дълго време съм споделил, че до момента в който сме ние, там ще има единствено къщички за птички…Вчера с огорчение гледах манифестации, два разнообразни, в поддръжка на президента и за премиера. Вместо да се прегърнем, че влизаме в Банковия съюз….Това ли ви е домокрацията. Та ние единствено сме градили. За 10 години ГЕРБ повече е построил автомагистрали, в сравнение с Тодор Живков и всички министър председатели преди мен дружно.

За това ли да дадем оставка?, попита Борисов, очевидно афектиран.

И продължи да изброява „ триумфите се “: С пандемията се справихме най-добре. Докато не почнаха да торпилират ограниченията една по една същите тези хора със великодушното финансиране на Божков.

После даде отговор – няма да подава оставка, митингите да си не престават, само че спокойно.

Много апелирам тези, които не ни обичат, да си вървят на митинг. Нека си го вършат, благосклонен бе министър председателят. Но работодателските организации да си създадат и те една оценка какво желаят да се случва. Нищо не ни задържа в ръководството, с изключение на отговорността, по тази причина че ще ви счупят страната. Тези не могат да ръководят, потвърдили са го. Като ГЕРБ дойдат на власт, всички фондове работят, като е Българска социалистическа партия на власт, всичко стопира, пусна познатата си теза Борисов.

И най-после помоли: Включих се с молба – пазете се, не замеряйте служителите на реда, не провокирайте, не се замеряйте.

Борисов стартира спонтанното си послание с предизвестие, че за България и за света предстоят извънредно тежки месеци и години. Пандемията се развива със страшна мощ, а ние като че ли забравихме за нея. Предстоят ужасни за стопанската система и финансите месеци и години. Спад с бизо 10% Брутният вътрешен продукт и бюджета. Доходите ще намаляет. Вместо да търсим консенсус, какво се случва в този момент. Кого подразнихме през вчерашния ден, с изключение на, че сложихме България там, където й е мястото – изсветлихме финансите и банковата система, там, където са мечтали десните с десетилетия, оплака се министър председателят. И продължи: „ Христо Иванов какво направи, споделих си мнението за защитата на Доган. След това се оказа, че те си отиват на плажа, пият си водичка и се прегръщат и се целуват. Отново всичко се оказва проведено, с цел да прерастне в още по-голям протест, добре заплатен. Някоко агитки ги познавам доста добре. Знам, че има и такива, които постоянно стачкуват. Все някой някого не харесва. Само след месеци ще са изборите, всеки ще може да гласоподава за този, който харесва “.

Не пропусна да нападна и президента: „ Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на служители на реда. Използването на подобен език на омразата няма да докара до нищо. Много пъти в нашата история това се е случвало. Понеже чуваме, че отново се готвят да палят Партийния дом.. “.

И изброи другите възможности на ГЕРБ: „ Кои са се наредили до президента – те към този момент са управлявали. И Мая Манолова, и Румен Петков, и Христо Иванов “.

Какво се получи през днешния ден – голям триумф за Христо Иванов и за Движение за права и свободи. И най-после Движение за права и свободи се прегърнаха с „ Да, България “ и пееха песни и споделиха, че неприятна е полицията, неприятен е кметът на Бургас, неприятни са ГЕРБ. Това ли ви е подмолната коалиция? Те пазеха през днешния ден едно псевдо проведено етническо напрежение, въздъхна Бойко Борисов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР