Бойко Борисов предлага живот на милостиня, а ние предлагаме работа.

...
Бойко Борисов предлага живот на милостиня, а ние предлагаме работа.
Коментари Харесай

Борисов предлага милостиня, а ние предлагаме работа, твърди Мая Манолова

Бойко Борисов предлага живот на лепта, а ние предлагаме работа. България ще е изведена от икономическата рецесия от този, който сътвори работни места. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова пред медиите в Сливен и показа своите 19 ограничения за 19 месеца контра COVID-19 за възобновяване на стопанската система и връщане на хората на работа.

Във връзка с признатите промени в Закона за енергетиката, с които се понижава условието за професионален стаж на шефа на КЕВР от 10 на 5 години, тя удостовери казаните по-рано от нея букви П. М. на новия началник на КЕВР, готвен от ГЕРБ и уточни, че е неприемливо по този метод да се назначава човек, който ще дава отговор за цените на тока и водата.

Манолова прикани Борисов да се намеси в работата на депутатите от ГЕРБ и те да отдръпват тези текстове в законопроекта, а президентът Румен Радев да наложи несъгласие на текстовете.

„ Президентът Румен Радев може да скапе тази уйдурма с назначението на шефа на КЕВР, като върне текстовете в Закона за енергетиката, с които се понижава условието за стаж”, съобщи Манолова. Тя бе безапелационна, че няма по какъв начин страната да дава 1 милиарда лева в държавен ВиК-холдинг, 1,6 милиарда за саниране, 500 млн. лева за язовири, а хората да мизерстват. Лидерът на „ Изправи се.БГ” добави, че над 10 години не са преизчислявани пенсиите на възрастните хора, а ограниченията на държавното управление не доближават до елементарните хора.

„ Акцент в ограниченията е Националната стратегия „ Работа за всеки “ за 2,5 милиарда лева, с която страната ще подкрепи дребните и фамилните предприятия за основаване на работни места, като заплаща минимална работна заплата и осигуровки за новонаети лица”, изясни Манолова своите оферти.

Тя показа и Националната стратегия „ България е моето у дома “, с която да се върнат 50 000 сезонни служащи от чужбина в България. Стойността на мярката е 200 млн. лева

Националната стратегия „ Семейни стопанства “ на „ Изправи се.БГ “ е в поддръжка на развиването на обичайните браншове. Има потребност от помощ за пласмент на продукцията. „ Освен поддръжка за фамилните стопанства, предлагаме и основаване на държавни изкупвателни предприятия, които да изкупуват на обективна цена”, сподели Манолова.

Председателят на „ Изправи се.БГ “ акцентира, че в обществените ограничения е включено и преизчисление на пенсиите, което би коствала 350 млн. лева до края на 2020 година

Преди това Мая Манолова отиде до пречиствателната станция в града, която се построява повече от 10 години, коства над 30 млн. лева и към момента не работи, защото не са построени отвеждащ и довеждащ водопроводи. За „ подпорната стена “ на Алепу Борисов сподели, че виждаме къщички за птици. В Сливен, в тази ситуация на незавършената пречиствателна станция, виждаме „ къщички за лисици “, сподели тя за незавършеното оборудване, построено от същия строител.

„ Пречиствателната станция не пречиства. Въпреки желанията на Министерство на регионалното развитие да се довърши станцията и макар отпуснатите над 4 млн. лева от бюджета на районното министерство, строителство на водопроводите не е факт”, акцентира Манолова. Тя сподели, че е възмутително да се построява пречиствателна станция без довеждащ и отвеждащ водопроводи и го дефинира като „ монумент на безхаберието на институциите “.

Мая Манолова уточни, че в Сливен хората заплащат една от най-високите цени за вода в България. Тя добави, че след инспекцията на прокуратурата е открито, че 16 от 30 индикатора за качеството на водата в Сливен не са достигнати, а някои са разказани като „ тежко нарушаване “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР