Бойко Борисов обясни защо няма да свалят правителството, в отговор

...
Бойко Борисов обясни защо няма да свалят правителството, в отговор
Коментари Харесай

Бойко Борисов отговори защо няма да свалят правителството

Бойко Борисов изясни за какво няма да смъкват държавното управление, в отговор на журналистически въпрос в коридорите на Народното събрание. “Защото няма опция на това, въпреки че в последните седмици ние видяхме новата опция на Политическа партия, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. Явно и видно “, сподели той.

Бюджета в този му тип няма да го подкрепим и по тази причина поучавам финансовият министър бързо да си го преправи преди първото четене, с цел да не се постанова да гласуваме срещу, добави Борисов.

„ За всички общини би трябвало да се откри механизъм да бъдат подкрепени – и за осветлението, и за инфраструктурата, и в администрацията. Разговорът не е дали желаеме да се даде единствено на нашите общини или единствено на Движение за права и свободи, или единствено на тях, просто да се вкара това в бюджета по метод, по който хората в тези райони да са удовлетворени “, сподели той.

Според Борисов поради бюджета не може да падне държавното управление. Не може, тъй като даже да не се одобри бюджет, ние години наред бяхме без бюджет, последните три години, тъй че това не е нищо ново, сподели той в отговор на въпрос.

Попитан за думи на премиера Николай Денков, че ГЕРБ желаят да се дават пари на общините, само че не одобряват и ограниченията за по-голяма събираемост, Борисов сподели, че са склонни да се откажат от всичко, само че тогава дефицитът би трябвало да стане 2%, 1%, 0%. Затова и във Велико Търново дадох двата метода – единият, консервативният, който правихме ние, с понижаване на недостига, една година застоялост – това е сериозният метод, консервативният метод, верният метод за идващите генерации, и това, което оферират, е някакъв промеждутъчен, който в действителност няма да удовлетвори никого, само че ще продължи “да живурка ” държавното управление, разяснява той. По думите му бюджетът би трябвало да е реален и да пази страната от дългова серпантина.

Лидерът на ГЕРБ разяснява, че са подходили толерантно, дали са време. Представете си тези оферти да бяха излезли преди изборите – повдигане на налозите, тези дефицити, тези големи задължения – 12,7 милиарда нови, уточни той. “За актуалната година първоначално, в случай че си спомняте – 3 милиарда, предходната седмица – 5 милиарда, в този момент са заложени 12,7 милиарда лв., ами аз не съм склонен с тези задължения ”, разяснява Борисов. Нека да взимаме единствено толкоз дълг, колкото имаме да връщаме остарял, това е честното към внуците, към младежите, тъй като тези пари не сме ги изработили, Асен Василев не ги е събрал, добави той.

„ Искам тук да припомня на господин Петков, че беше петък към 5 и нещо вечерта, той ми сподели, че, в случай че не бъде определен Терзиев, ще падне държавното управление. Тогава аз от Самоков приканих ГЕРБ и с помощта на тези гласове държавното управление остана, като се избра господин Терзиев “, сподели той. Ако си спомняте, аз споделих: „ Гласувайте за претендента на държавното управление “, тъй като той в прав текст ми сподели, че ще падне държавното управление, в случай че не вземат София, уточни Борисов. И в този момент какво се получава – сякаш прокремълски, сякаш пропутински, с тези партии договарят за болшинството. Аз имам на следващия ден среща с европейските посланици и този въпрос ще им го слага, добави той.

Вчера стана нещо, което очерта новата коалиция – ПП-ДБ, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия, които внезапно си късат ризите, че чак до март би трябвало да стои дерогацията, разяснява Бойко Борисов. По думите му някой има огромна полза от това. Нямам пояснения по какъв начин за газа приехме всичко и платихме скъпо, а за петрола ще пада държавно управление даже, разяснява още той.

Борисов сподели, че, в случай че за три дни не може да се приключи дерогацията, както Делян Добрев предлага, тогава за какво да не е до 31 декември. По мотив тезата, че идва зима, той попита за какво не са го създали през лятото, през юли, август или септември, когато е било топло.

Попитан дали ще си промени мнението и ще поддържа Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет, водачът на ГЕРБ отговори: „ Никога, за този човек в никакъв случай “. По отношение на ПП-ДБ, той разяснява, че, в случай че в този момент гласоподават с Кремъл и Путин, от трибуната ще ги пита по каква работа стоят в евроатлантическа коалиция.  Казусът с квалификацията за Европейско състезание сред България и Унгария, Бойко Борисов разяснява с една дума: „ Срамота “. Според него не може да има съревнование без аудитория.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР