Бойко Борисов няма как да присъства днес, но аз вярвам,

...
Бойко Борисов няма как да присъства днес, но аз вярвам,
Коментари Харесай

Караянчева: Борисов присъства духом на вота на недоверие

Бойко Борисов няма по какъв начин да участва през днешния ден, само че аз имам вяра, че той духом е с нас. Това съобщи на днешното съвещание в Народното събрание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Думите са в отговор на рецензиите от Българска социалистическа партия за това, че Борисов и вицепремиерът Валери Симеонов отсъстват от залата.

Премиерът няма да участва на дебатите към вота на съмнение, тъй като взе участие в формалното разкриване на 12-ата среща на върха Азия – Европа (АСЕМ), която тази година се семейства от Европейския съюз в Брюксел.

"Целта на този избор на съмнение е освен държавното управление да подаде своята оставка, само че и хората да схванат, че опазването на здравето у нас не действа вярно и гълта от ден на ден пари, а нито пациентите, нито лекарите са задоволени от качеството му, сподели Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

Според Антон Кутев вървим трайно надолу в опазването на здравето.

"Вече година не се вършат белодробни трансплантации на българи. Преди това, за три години, има направени 8 трансплантации на български жители, за година и половина, обаче, имаме и 8 жертви ", добави депутатът и добави, че това са български жители, включени в описите за трансплантация, които са могли да бъдат живи в този момент, в случай че им е обърнато задоволително внимание.

"Имаме лечебни заведения, има пари, има и донори. Нямаме, обаче, организация, с цел да спасим тези човешки животи ", сподели още Кутев. Той съобщи, че в случай че тези хора бяха немски, австрийски или турски жители, в този момент щяха да бъдат живи. "8 жертви са мотив да се желае оставка на държавното управление. Системата убива, безусловно. В последните 9 години тя си има име - Бойко Борисов ", безапелационен бе Антон Кутев
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР