Бойко Борисов: Ние сме пълноправен член на Шенген. Лидерът на

...
Бойко Борисов: Ние сме пълноправен член на Шенген. Лидерът на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ние сме пълноправен член на Шенген


Бойко Борисов: Ние сме пълновръстен член на Шенген. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с кметовете от област Сливен. Той акцентира, че в Бюджет 2024 са заложени към 100 млн. лв. за региона. За Котел са планувани 17 млн. лева, за Нова Загора 1.8 млн. лева, за Сливен 54 млн. лева


„ Това са големи пари, с които може
да извършите извънредно положителни неща за хората. За вас сливенци и региона има към 100 млн. лева в държавния бюджет “, съобщи Борисов и благодари на Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Асен Василев и всички, които са в Народното събрание и са работили за тези оферти и тяхното приемане.

Десислава Танева съобщи, че към актуалната година общините ще имат опцията да осъществят 17 плана, с които
да се усъвършенства качеството на живот.
Борисов напомни, че Министерство на регионалното развитие сега работи интензивно, с цел да може общините като подадат плановете си да бъдат финансирани. „ Затова е значимо когато се отвори прецедурата общините да имат подготвеност, да получат финансиране и да се стартира работата, с цел да се види продукта от тази „ некоалиция “, съобщи той.
Относно ротацията Борисов разяснява,
че за всички е станало ясно, че е общопризнат правилото по който работи Брюксел, че когато нищо не е контрактувано да не се приказва. По думите му ротацията е чисто софтуерен развой. „ Пред 9 месеца хората които подкрепяха ПП-ДБ не желаеха да одобряват, че са изгубили, ние направихме крачка обратно. Вие по какъв начин си представяте
Мария Габриел да отиде да върне мандата
и след няколко дни да отиде да го вземе още веднъж. Това е чиста дреболия и заяждане, нямащо никакво отношение към ръководството на страната. Сега като е с мандата на ПП-ДБ какво ни прави по-различни?! “, добави Борисов.
Относно министрите и промяната им, Борисов
съобщи, че вътрешния министър е приключил голяма работа за приемането ни в Шенген. „ Инциденти са ставали постоянно и хората, които са на място си понасят отговорност. За нито един министър не бих споделил каквото и да било, откакто сме се разбрали с сътрудниците, че деликатно и непредубедено ще създадем разбор.
Убеден съм, че когато седнем с сътрудниците
и създадем този прецизен разбор. Но би трябвало да се понесе отговорност за едно министерство като спорта, където имаше скандал за корупция за хиляди левове, само че медиите го пропуснаха. Да за първи път ще се прави ротация, само че технологията е същата като при подаване на оставка, което ще отнеме няколко дни “, акцентира Борисов.
По отношение на Шенген водачът на ГЕРБ съобщи,
че не може да го дефинира като величествен триумф, само че въпреки всичко по по въздух и вода е триумф. Не може да се пренебрегне и това, че последните години сухопътните граници са били изпуснати. Той акцентира, че не би трябвало да се одобряват думите на опозицията, че ще се напълним с
„ Ние сме пълновръстен член на Шенген
и ще взимаме наедно решения с Австрия, ние ще можем да стопираме и позволяваме страни, ще можем да питаме страни за какво не се оправят и е въпрос на време да бъдем признати и по суша.

Точно тази съпротива имаше вицепремиер една година, те за какво не се оправиха. Тя имаше наглостта даже да ме пита за какво аз работя с ПП-ДБ, а тя беше вицепремиер на Кирил Петков една година “, съобщи водачът на ГЕРБ.
Борисов акцентира, че по повод
на мигрантите важи само Дъблинското съглашение и нищо повече от това.

Той напомни, че при ръководството на ГЕРБ са идвали всички европейски водачи, границата ни е била с 0 мигрантски напън, като България е получила и 150 млн. евро за това. „ След това стартира
политическата чистка, разграждане на службите.
Как ще сложи Корнелия Нинова тематиката Шенген в Народното събрание?! “, съобщи Борисов и акцентира присъединяване на президентът Румен Радев, който управляваше три години със служебни държавни управления, присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството по времето на държавното управление „ Петков “ и резултатите от това.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР