Бойко Борисов е участник в договорката за издигане на един

...
Бойко Борисов е участник в договорката за издигане на един
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов е в договорка за издигането на главен прокурор

Бойко Борисов е участник в сделката за издигане на един единствен претендент за основен прокурор, Българска социалистическа партия в такива сделки не взе участие. Така Корнелия Нинова най-накрая разяснява проблема с предизвестения избор на Иван Гешев за началник на държавното обвиняване. Липсата на препоръчана от Българска социалистическа партия опция тя изясни със закона, който планува сходно право единствено на самостоятелните прокурори или на правосъдния министър, който е част от държавното управление. Нито партиите, нито депутатите могат да създадат такова предложение, в случай че можехме, щяхме, посочи Нинова. " Изчакахме 29 юли, заявявайки, че ще изчакаме процедурата и ще уважим разпоредбите, само че в действителност ги изчакахме, с цел да разберем дали Борисов ще прояви здрав разсъдък и ще внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му разрешиха тази храброст ", добави тя.

Нинова счита, че десните, които в този момент стачкуват против единствения претендент за началник на прокуратурата, са били част от държавното управление на Борисов. " Същите те направиха тази промяна в правосъдната система, разделиха Висш съдебен съвет на прокурорска и съдийска квота по предложение на тези десни. В момента двете групи, които умишлено построиха този модел, се сбиха кой да го оглави ", съобщи тя.

Решението на проблемите съгласно Българска социалистическа партия е смяната в закона за правосъдната власт. Своето виждане за него социалистите ще внесат есента.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР