Бойко Борисов беше освободен от арества в Главна дирекция Национална

...
Бойко Борисов беше освободен от арества в Главна дирекция Национална
Коментари Харесай

Бойко Борисов беше освободен от ареста, няма повдигнати обвинения

Бойко Борисов беше освободен от арества в Главна дирекция " Национална полиция ".

Пред очакващите го депутати от партия ГЕРБ и последователи на партията Борисов сподели:

" Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме, влиза полицията. Никакво обвиняване, нищо. 24 часа седим в килиите, нито един полицай - тоочно както през 1944-та година: Явява се министър-председател, вика служителите на реда, той се явява очевидец на мафията, на Черепа, почват да пишат и той им споделя - отивайте и ги прибирайте, тъй като могат да скрият доказателства. Затова ни викаха и през декември. Дойдоха, ревизираха, издържахме 24 часа, изстинахме ", изясни Борисов и добави:.

" Притеснявам се, че идващия път могат и да ме убият ", сподели още той.

От ареста излязоха и някогашният финансов министър Владислав Горанов, както и пиарката на Борисов – Севдалина Арнаудова.

Адвокатът на Борисов Менко Менков съобщи, че няма повдигнато обвиняване, има задържане за 24 часа, като в основанието за задържането е посочено изнудване, само че не написа кое лице е изнудвано, по кое време, по какъв начин и по какви аргументи.

Менков сподели още, че досъдебното произвеждане е формирано от Министерство на вътрешните работи на 17 март при изискванията за необходимост, става въпрос за същата инспекция, формирана по сигнал от съдружие " Боец ". Той посочи, че инспекцията е формирана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава пояснения, а, по думите му, сигналът е въз основата на разпечатка от медиите.

Тежка политическа принуда, безусловно незаконосъобразни дейности, изясни още юристът на Борисов - Менко Менков.

Правозащитникът изреди редица, до думите му, осъществени престъпления от полицейските управляващи. Обясни, че задържането е последна мярка, която не се постанова. До 19:30 ч. през вчерашния ден служителите на реда въобще не са знаели къде отиват и кого ще обискират, уточни юрист Менков.

Севдалина Арнаудова съобщи, че не са били разпитвани.

" Нямаме обвинявания, бяхме държани 24 часа без обвинявания и без да пристигна който и да е проверяващ орган. Дойдохме тук, взеха ми персоналната карта, телефона. Нощта прекарах в ареста на 7-мо РПУ на стол. Искам да се прибера и да си видя детето ", добави Арнаудова и се разплака.

" Мафията си има страна към този момент ", сподели още Арнаудова. По думите ѝ министър председателят Кирил Петков си е разрешил да въвлече в показанията си и името на европейския прокурор Лаура Кьовеши.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР