Ботев (Вр) си осигури оставането в Първа лига и за

...
Ботев (Вр) си осигури оставането в Първа лига и за
Коментари Харесай

"Ботев" за втора година оцеля в плейофа за елита

" Ботев " (Вр) си обезпечи оставането в Първа лига и за сезон 2022/23, откакто завоюва плейофа против четвъртия в крайното класиране на втора дивизия - " Етър ". Врачани реализираха най-малък триумф с 3:2, макар че имаха задатък от 3:0 в дуела, игран на ст. " Славия " в София. Така " Ботев " за втора поредна година се избави от изпадане, с помощта на бараж, откакто на 28 май м.г. победи с 1:0 " Септември " (Сф). Тогава треньор на отбора от Враца бе Веселин Великов, който през днешния ден бе отпред на " Етър ".

Присъствието и опитът му обаче не бяха задоволителни за великотърновци. " Ботев " от самото начало демонстрираше, че е по-класният тим и заслужава да остане в Първа лига. В 50-ата мин. капитанът на врачани Юлиян Ненов откри след асистенция на Чавдар Ивайлов, като в обстановката се наложи обзор с VAR поради подозрения за засада. В 74-ата мин. някогашният състезател на " Лацио " Браян Переа удвои след превъзходен пас на Мартин Николов. А в 85-ата мин. резултатът към този момент бе 3:0 за елитния тим, като Йоан Бауренски вкара след осъществяване на ъглов удар.

Това попадение очевидно отпусна футболистите на " Ботев " (Вр) и отборът на " Етър " съумя да понижи резултата с два бързи гола. В 88-ата мин. Ловре Кнежевич бе прецизен за 1:3, а в 90-ата Мариян Иванов вкара красиво с летящ плонж. Силите, а и времето обаче не стигнаха на " Етър ", с цел да изравни.

След края италианският треньор на " Ботев " Дженаро Йецо , който бе назначен в края на април, съобщи: " Изстрадахме доста в този месец, откогато работим тук. Първата преграда беше езиковата. Искахме тимът да се нагоди към една нова методология, само че би трябвало схваща се сърце и доста централизация. Този тим за този месец ме следваше по отличен метод и направихме по този начин, че да остане в Първа лига. Моят тим ми подари страхотна страст. Сега ще честваме малко, тъй като беше доста тежък месец и постоянно не можехме да спим нощем, с цел да намерим метод да останем в Първа лига. Ще забележим идващите дни какво ще е моето бъдеще ”.

Наставникът на " Етър " Веселин Великов пък разгласи, че напуща поста си : " Елементарен гол при започване на второто полувреме. Глупав втори гол, по-късно трети. После върнахме два, само че това беше незадоволително. Първият гол обърка всичко. Целият сезон бяхме на едно обичайно равнище, само че в последния месец и половина се сринахме. Причините са доста - имаме четирима контузени футболисти, само че не е единствено това. Във всички са аргументите. Изпуснахме питомното и не хванахме дивото. Дори и да бяхме влезнали, аз бях решил, че на 99% си потеглям от тима. Моят контракт свършва ”.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР