Ботев (Пловдив) постигна великолепна победа със 7:1 над Берое в

...
Ботев (Пловдив) постигна великолепна победа със 7:1 над Берое в
Коментари Харесай

Ботев с нова крачка към шампионската титла в U17, канарчетата вкараха седем на Берое

Ботев (Пловдив) реализира превъзходна победа със 7:1 над Берое в среща от 23-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на натурален терен №1 на " Футболен комплекс Ботев 1912 ".

С постигнатата победа " канарчетата " се възползваха от неверната стъпка на Левски и отвориха задатък от 12 точки пред " сините ". В същото време, " жълто-черните " прекъснаха отличната серия на " заралии " от шест следващи турнирни победи в U17.

Още в 3-ата минута Димитър Тонев стреля от границата на наказателното поле, само че над вратата. Секунди по-късно Слави Шопов опита нещо приблизително сред удар и центриране, а стражът на гостите мазета.

В 7-ата минута мощният напън на пловдивчани продължи с отлична композиция, след която Атанас Янков проби по десния фланг и извади към Емил Колев, който стреля около вратата. В идната минута Иво Казаков бе съборен в наказателното поле, само че основният арбитър подмина обстановката.

В 9-ата минута Емил Колев проби отдясно и центрира остро, в кълбото от футболисти някой засече топката и тя се отклони от страничната греда на вратата на Берое. В 16-ата минута топката бе върната към вратаря на гостите, той се засуети и в опита си да почисти я прати в гърба на Емил Колев, а нападателят овладя и на празна врата вкара за 1:0.

Не бяха минали и 120 секунди, когато " канарчетата " ликуваха за повторно. Топката бе центрирана отдясно към наказателното поле на Берое, а Иво Казаков с удар от 10 метра повиши на 2:0.

В 23-ата минута Стоян Николов от състава на гостите насочи мощен удар от междинна отдалеченост, минал на метър от гредата. 2 минути преди края на първата част Димитър Тонев бе изведен очи в очи с вратаря на гостите и пусна към Иво Казаков, който на празна врата вкара за 3:0.

Второто полувреме започва с свръхестествен гол за " канарчетата ", пристигнал след тъкмо осем секунди игра. Момчетата на Стефан Стоянов извършиха заучено център и след няколко подавания Иво Казаков бе изведен самичък против вратаря и пусна топката сред краката му, като с това попадение надареният нападател оформи своя хеттрик - 4:0.

След по-малко от минута основният арбитър направи подарък на гостите от Стара Загора и им даде много противоречива дузпа, превърната в гол - 4:1. Това обаче по никакъв метод не смути " канарчетата " и те продължиха да са цялостни господари на терена.

В 48-ата минута Слави Шопов и Димитър Тонев извършиха следващото заучено състояние, като двамата комбинираха от свободен удар и Тонев центрира, а Тодор Петков на задна греда с глава повиши на 5:1. В 56-ата минута състезател в " зелено " насочи доста рисков удар от 20 метра, минал на сантиметри от гредата.

В 61-ата минута Атанас Янков засече с глава центриране отляво, а топката за повторно се спря в страничната греда. В 72-ата минута Георги Трифонов получи топката на чиста позиция в наказателното поле, само че ударът му бе отразен от вратаря.

В заключителните минути един от най-хубавите на терена за Ботев в този мач - Станислав Шопов, застана под прожекторите и вкара два бързи гола. В 77-ата минута халфът бе изведен самичък против вратаря и го преодоля за 6:1, а две минути по-късно с удар от 20 метра прати кълбото в мрежата за крайното 7:1.

По този метод след изиграването на 23-ия кръг Ботев събра актив от 62 точки. На второ място е ЦСКА-София с 52 точки, а тройката добавя Левски с 50 точки. До края на сезона " жълто-черните " ще играят поредно с тимовете на Славия, Дунав, Локо Пд, ЦСКА-София, Етър, Сокол и Пирин.

botevplovdiv.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР