Ботев (Пд) ще може да играе отново домакинските си мачове

...
Ботев (Пд) ще може да играе отново домакинските си мачове
Коментари Харесай

“Ботев“ се връща на стадиона си в началото на 2023 г.

" Ботев " (Пд) ще може да играе още веднъж домакинските си мачове на ст. " Христо Ботев " от началото на 2023 година Дългоочакваната вест за почитателите на тима беше обявена от притежателя на футболния клуб Антон Зингаревич в изявление пред клубния уебсайт.

" Знаете, че в последната година бяхме малко отвън процеса за стадиона, който е сред общината и строителя. Сега разбираме, че съгласно контракта, предстоящото време на довеждане докрай е при започване на идната календарна година. Надяваме се, че ще можем да играем срещи от шампионата от втората половина на идващия сезон. Разбирам какъв брой значимо е това за почитателите, то е също толкоз значимо и за клуба. Стадионът е като свещено място за почитателите и за клуба ", съобщи съветският предприемач.

Строителството на стадиона се трансформира в болна тематика за всички последователи на тима. Проектът бе стартират от един от някогашните притежатели - Цветан Василев, само че беше замразен през 2014 година По-късно бе изработен опит за рестартиране на строителството при Георги Самуилов. След това държавното управление на Бойко Борисов отпусна 25 млн. лева през февруари 2020 година за дотъкмяване на оборудването, под напън на почитателите, само че средствата се оказаха незадоволителни. След нови митинги Община Пловдив одобри решение да изтегли заем от 50 млн. лева, като 12 млн. от тях са предопределени точно за довършването на " Христо Ботев ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР