Бостън Селтикс изравни на 1:1 победи серията с Филаделфия 76ърс

...
Бостън Селтикс изравни на 1:1 победи серията с Филаделфия 76ърс
Коментари Харесай

Бостън изравни плейофната серия с Филаделфия след категорична победa

Бостън Селтикс изравни на 1:1 победи серията с Филаделфия 76ърс от полуфиналите в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада. В личната си зала " Търговско дружество Гардън " " келтите " се постановиха с безапелационното 121:87 и взеха реванш за провалянето, което позволиха 48 часа по-рано със 115:119.

Домакините имаха предимство във всички съставни елементи от играта, само че най-сериозно бе то в стрелбата от тройката. Баскетболистите на Бостън вкараха 20 пъти от далечна отдалеченост от 51 опита, до момента в който Сиксърс приключиха със единствено шест тройки от 30 опита.

До полувремето гостите се държаха покрай противника си. След първите 24 минути игра резултатът бе 57:49 в интерес на Селтикс, само че в третата четвърт мачът се реши. Домакините направиха серия от 31:9 точки, с която задатъкът им доближи до 92:63 и до края срещата се доиграваше.

Най-резултатен за спечелилите бе Джейлън Браун с 25 точки. Още 23 от пейката прибави Малкълм Брогдън. Дерик Уайт и Маркъс Смарт пък вкараха по 15 точки.

За отбора на Филаделфия Тобайъс Харис осъществя 16 точки. Джоел Ембийд, който 24 часа по-рано бе разгласен за " Най-полезен състезател " през постоянния сезон в НБА, се завърна в игра след близо двуседмично неявяване поради контузия в коляното с 15 точки и 5 чадъра за 26 минути на терена. Тайрийс Макси вкара 13 точки, а Джеймс Хардън, който в първия мач осъществя 45 точки, в този момент остана надалеч от тези индикатори и записа 12 точки и 10 битки.

Серията се придвижва във Филаделфия за мачове номер 3 и 4. Следващият дуел е в нощта на петък против събота. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР